|
|
[80 b3]demontaż mechanizmu pokręteł nawiewu |
| Autor |
Wiadomość |
michu89

Model: B3
Silnik: 1,8
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Sedan

Postawił 3 piw(a) Skąd: Nowogód
|
Wysłany: Czw 19 Lip, 2012 23:40 [80 b3]demontaż mechanizmu pokręteł nawiewu
|
|
|
Mam pytanie czy jest mi ktoś w stanie podpowiedzieć jak zdjąć obudowę od pokręteł nawiewu i ciepła w Audi 80 B3 rocznik 88. Muszę zdjąć tą pokrywkę żeby rozebrać mechanizmy pokręteł i doprowadzić to wszystko do ładu bo poprzedni właściciel mojej nowej Audi wszystkie linki od nawiewu porozwalał i żadna nie jest na swoim miejscu (część już jest ogarnięta) bo po prostu nie wiedział jak się do tego zabrać (prawdopodobnie wymieniał kanały nawiewu lub coś innego i rozwalił wszystko. Będę wdzięczny za zdjęcia pomocnicze, lub udostępnienie mi jakiejś książki serwisowej. |
_________________ Moja pierwsza miłość... Audi... Ten tylko Cię doceni kto Cię pozna! |
|
|
|
|
|
 |
Gwidi
Cygaro driver

Model: C3/C3
Silnik: AAR/NF
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan/Avant
Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Wrz 2010 Wszystkie posty: 422

Piwa: 14/1 Skąd: Szczecinek
|
Wysłany: Sob 21 Lip, 2012 00:38
|
|
|
Kolego najpierw łapiesz za pokrętła i ciągniesz je do siebie - są na wcisk - mogą schodzić ze zmiennym szczęściem, ale na pewno się da
Po zdjęciu pokręteł zobaczysz śrubki, które należy odkręcić, aby zdjąć przedni panel.
Jak zdemontujesz panel to zobaczysz kolejne 4 śruby, które trzymają cały panel ogrzewania - ot i tyle w skrócie
Ze ściągnięciem literatury typu "Sam naprawiam Audi 80" nie ma problemu, ale jakby co to podeślij maila, a takową Ci wyślę.
Pozdrawiam
PS
może pomoże |
_________________ Pozdrawiam Cię Gość
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): michu89 |
 |
michu89

Model: B3
Silnik: 1,8
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Sedan

Postawił 3 piw(a) Skąd: Nowogód
|
Wysłany: Nie 22 Lip, 2012 15:07 demontaż obudowy od pokręteł od nawiewu itp
|
|
|
dzięki wielkie Kolego;) a literaturę już zdążyłem znaleźć, mam całą książkę pt "Sam naprawiam i reguluję Audi 80-90" bardzo przydatna książka;) |
_________________ Moja pierwsza miłość... Audi... Ten tylko Cię doceni kto Cię pozna! |
|
|
|
|
|
 |
Gwidi
Cygaro driver

Model: C3/C3
Silnik: AAR/NF
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan/Avant
Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Wrz 2010 Wszystkie posty: 422

Piwa: 14/1 Skąd: Szczecinek
|
Wysłany: Nie 22 Lip, 2012 16:56
|
|
|
Nie ma za co
Przy naszych (bardziej zaawansowanych wiekowo) autach sporo wskazówek jeszcze można znaleźć w tej książce |
_________________ Pozdrawiam Cię Gość
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Tapicerka, dywany, plastiki itp. |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.52, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |