Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
[A3 8L]Subwoofer - mam zapytanie
Re: mam zapytanie
Jeżeli się zmieści, to można.
Witam chciałem się dowiedzieć bo w mojej audiczce mam oryginalny subwoofer z audi w bagażniku i czy można go odinstalować i np swoja tubę i wzmacniacz podłączyć.
| Bono_audi napisał/a: |
| Witam chciałem się dowiedzieć bo w mojej audiczce mam oryginalny subwoofer z audi w bagażniku i czy można go odinstalować i np swoja tubę i wzmacniacz podłączyć. |
Jeżeli się zmieści, to można.
ale mi chodzi czy podłączenie w zamian za oryginalna czy tak można.
Dzisiaj jeszcze zauważyłem (usłyszałem), że pod klapa silnika coś stuka jakby było coś luźnego śruba jakaś się odkręciła lub coś i wydobywa się ten odgłos z alternatora tak mi się wydaje czy to coś poważnego ?
Dzisiaj jeszcze zauważyłem (usłyszałem), że pod klapa silnika coś stuka jakby było coś luźnego śruba jakaś się odkręciła lub coś i wydobywa się ten odgłos z alternatora tak mi się wydaje czy to coś poważnego ?
jeżeli nie jest to dla ciebie problem, to podnies tą maskę i posłuchaj odgłosy. ewentualnie jeżeli podejżewasz alternator wyłącz silnik i zdejmij pasek, w tedy dopiero będziesz w stanie określić wstepnie stan alternatora. stukanie może powodowac wiele elementów a na to jasnowidzów nie ma.
subwoofery w a3 są mi nie znane, ale znając audio to wiele można pozmieniać.
podejżewam że jest to oryginalnie aktywny subwoofer więc masz zasilanie i sygnał pociągnięty do tyłu i to wystarczy do podpiecia innego wzmacniacza i subwoofera. zwruć uwagę na grubośc przewodu zasilającego i masowego, jest to istotne w przypadku dużo mocniejszego subwoofera. kabel do wzmacniacza pomiedzy 500-1000w musi mieć srednice minimum 12mm/2 na 5m długości. (zaleca się 20mm/2)
subwoofery w a3 są mi nie znane, ale znając audio to wiele można pozmieniać.
podejżewam że jest to oryginalnie aktywny subwoofer więc masz zasilanie i sygnał pociągnięty do tyłu i to wystarczy do podpiecia innego wzmacniacza i subwoofera. zwruć uwagę na grubośc przewodu zasilającego i masowego, jest to istotne w przypadku dużo mocniejszego subwoofera. kabel do wzmacniacza pomiedzy 500-1000w musi mieć srednice minimum 12mm/2 na 5m długości. (zaleca się 20mm/2)
To szumiało Łożysko alternatora
Odpowiedz do tematu