|
Audi A3 subwoofer Nokia |
Autor |
Wiadomość |
Astaroth
mystic darkness

Model: B4
Silnik: 1,9 TD AAZ
Zasilanie: olej napędowy
Nadwozie: sedan
Zaproszone osoby: 3
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 11 Maj 2009 Wszystkie posty: 1654

Piwa: 204/550 Skąd: lódzkie
|
Wysłany: Czw 11 Lip, 2024 15:05
|
|
|
czyli dwa takie kable na białą koncówke i czerwona progiem do bagaznika a potem co przerobic z tą kostka?
a w bagażniku wisi ta wtyczka z oryginalnej instalacji, ale gdzie ona prowadzi dalej nie wiem juz, sub tam był ori napewno, sprzedający ogołocił, jak on nawet lewarek i klucz zawinał i koło zapasowe dobrze ze wtyczki nozem nie ciął tylko odpiał
|
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pią 12 Lip, 2024 06:43
|
|
|
W takim razie złożyć w oryginale i podpiąć adapter głosnikowy. W Subie powinien być równiez wzmacniacz do tylnych głośników. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
Astaroth
mystic darkness

|
Wysłany: Sob 13 Lip, 2024 15:55
|
|
|
tylne głośniki grają a jak sie wtyczke od suba podepnie tylne głosniki tez grają i przednie a on nie
takie coś znalazłam
|
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sob 13 Lip, 2024 18:12
|
|
|
Tylne głośniki podpięte są obecnie pod końcówkę mocy w radiu.
Sub zagra dopiero po podpięciu go do radia. To jest osobna wtyczka mini ISO kolor żółty. Albo adapter głośnikowy, albo przejściówka cich -> mini ISO. No i co ważne na tej wtyczce od subwoofera musi być też zasilanie 12V. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
 |
Astaroth
mystic darkness

|
Wysłany: Nie 14 Lip, 2024 00:42
|
|
|
pomierzymy jutro czy tam w ogóle prad dochodzi, bo gdzie jest drugi koniec doprowadzony pojecia nie mam, bym musiała wyjąc radio i poszukac chyba co tam za kable sa jeszcze |
|
|
|
|
 |
Astaroth
mystic darkness

|
Wysłany: Pon 23 Wrz, 2024 18:21
|
|
|
taki druciarz tu był
wracamy do tematu. drugi koniec wtyczki sybufera nie jest pod nic wpiety, wisi sobie jedna kostka zółta sie ostała, druga est obcieta - te poizolowane na koncu na czerwono kable
burdel przy kostce iso który tu widzicie juz jest ogarniety, pozostaje kwestia połączenia subufera pod radio
głosniki tylne nie są oryginalne, jakies 16 sa wsadzone i są podpiete bezpośrednio do radia do kostki iso nowymi kablami, ja ten burdel co widzicie z ta czerwona izolacją juz ogarnełam i jest do - dwa zielone przewody plus dwa fioletowe ten tył, przód kablami z ori instalacji białe dwa i dwa szare w kostce iso - i głosniki wszystkie 4 grają już normalnie i kazdy na swojej stronie i kanale, tak ze moge sterowac radiem ze gra mi sam tył/przód lub strona i wszystko jest juz poprawnie i polutowane normalnie kable
ta zółta kostka i kilka odciętych przewodów obok niej było prawdopodobnie z fabrycznej instalacji do subufera i jak je podpiac z tym radiem, żeby sub zagrał - które przewody mozna wykorzystac i jak
w te dwa okrągłe białe i czerwone wyjscie z radia bym chciała go podłączyc |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Astaroth
mystic darkness

|
Wysłany: Wto 24 Wrz, 2024 15:16
|
|
|
a gdzie mam wpiąc do instalacji ten adapter, jak tam są obciete wszystkie kable od suba, zobacz tam po lewo ten pęk co ma poizolowane na czerwono koncówki, to tej ori wtyczki juz tam nie ma obciął to jakiś łeb - tam są przynajmniej 4 kable obciete (cała wtyczka jedna) a reszta w tej zółtej kostce, to jakbym go kupiła to tez musze obciąc z niego wtyczke Tak naprawde tylko koncówki liniowe chiche potrzebuje i je dolutowac do którys dwóch z peku z lewej strony
do tych obcietych co wystają z instalacji auta musze te koncówki do radia, tylko nie wiem które kolory są liniowe, napewno biały z czarnym paskiem to jest wybudzenie 12V i tego będe mogła do niebieskiego w kostce iso zlutowac bezpośrednio... ale jaki kolor mają te liniowe i stała 12V, bo masa chyba co idzie od suba to gdzies za fotelami z karoserią sie styka, bo tu nie ma tego grubego brązowego a to napewno masa od suba co tam jest w jego wtyczce |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Wto 24 Wrz, 2024 16:07
|
|
|
Astaroth napisał/a: | a gdzie mam wpiąc do instalacji ten adapter, jak tam są obciete wszystkie kable od suba, zobacz tam po lewo ten pęk co ma poizolowane na czerwono koncówki, to tej ori wtyczki juz tam nie ma obciął to jakiś łeb - tam są przynajmniej 4 kable obciete (cała wtyczka jedna) a reszta w tej zółtej kostce, to jakbym go kupiła to tez musze obciąc z niego wtyczke Tak naprawde tylko koncówki liniowe chiche potrzebuje i je dolutowac do którys dwóch z peku z lewej strony
do tych obcietych co wystają z instalacji auta musze te koncówki do radia, tylko nie wiem które kolory są liniowe, napewno biały z czarnym paskiem to jest wybudzenie 12V i tego będe mogła do niebieskiego w kostce iso zlutowac bezpośrednio... ale jaki kolor mają te liniowe i stała 12V, bo masa chyba co idzie od suba to gdzies za fotelami z karoserią sie styka, bo tu nie ma tego grubego brązowego a to napewno masa od suba co tam jest w jego wtyczce |
Sub to są te 4 przewody w żółtej wtyczce (kanał L i P, masa kanałów oraz załączenie suba) |
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): Astaroth |
 |
Astaroth
mystic darkness

|
Wysłany: Sro 25 Wrz, 2024 00:28
|
|
|
żeby to ładnie zrobic w takim razie by mi sie przydała druga czesc tej wtyczki z ucietymi kabelkami i tam wtedy wszystko polutowac i miec na wtyczke odpinane... tylko skad te drugą czesc wziac
a to co sterczy uciete z lewej strony z poizolowanymi koncami co to w takim razie? |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 25 Wrz, 2024 08:38
|
|
|
Astaroth napisał/a: | żeby to ładnie zrobic w takim razie by mi sie przydała druga czesc tej wtyczki z ucietymi kabelkami i tam wtedy wszystko polutowac i miec na wtyczke odpinane... tylko skad te drugą czesc wziac
a to co sterczy uciete z lewej strony z poizolowanymi koncami co to w takim razie? |
Nie widać kolorów przewodów, ale sądzę że są to przewody odcięte z czarnej wtyczki, zasilającej radio. W mini ISO były trzy sekcje - niebieska- zmieniarka, zielona- wyświetlacz w zegarach FIS oraz żółta wzmacniacz audio. Jeżeli masz duży FIS w zegarach, to 2 lub 3 przewody będą od tej zielonej sekcji. Jeżeli masz zwykłe zegary bez LCD lub z małym FIS to luźne przewody są z czarnej wtyczki zasilającej radio. |
|
|
|
|
 |
Astaroth
mystic darkness

|
Wysłany: Sro 25 Wrz, 2024 10:30
|
|
|
mam zegary bez FIS z tarczą zegarka wkazówkowego w obrotomierzu.... w którym nie daje sie ustawić godzina Ale co ciekawe on sobie chodzi swoim własnym czasem |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 25 Wrz, 2024 10:57
|
|
|
Astaroth napisał/a: | mam zegary bez FIS z tarczą zegarka wkazówkowego w obrotomierzu.... w którym nie daje sie ustawić godzina Ale co ciekawe on sobie chodzi swoim własnym czasem |
Odłącz klemę na akumulatorze i podłącz ją ponownie o godzinie wskazującej przez ten zegarek. To nie jest naprawa a ewentualne rozwiązanie ustawienia zegarka. |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Car Audio |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.175, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |