Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
sprawdx czujnik i jego okablowanie (bezpiecznik)
to była wina starego aku, po skasowaniu nie powinien powrócić
albo masz nieszczelność w układzie i ciagnie gdzieś lewe powietrze, lub sonda bedzie do wymiany.
Dzięki za info, a gdzie dokładnie znajduje się ten czujnik temperatury płynu chłodzącego? A jak dokładnie sprawdzić szczelność układu?
nie chodzi tu o szczelność układu a o połaczenia elektryczne pomiedzy czujnikami. Popatrz bo może na wtyczce od czujnika jest elektrokorozja (czujnik powinien byc na krućcu u dołu chłodnicy) Popatrz czy optycznie z wiazka i wtyczka jest wszystko ok. Wentylator normalnie działa?
Dokładnie za silnikiem. Jest tam tylko jeden czujnik 4 pinowy.
no tak
nie popatrzylem na profil
[do poprzednich błedow,które Ci opisałem doszedł jeszcze uszkodzony zawór N75 (lub jego wiazka) ,oraz bład ukladu wtrysku powietrza.
Witam po dłuższej przerwie
Ostatnio sprawdzałem swoją Audiczkę i wyszły mi jakieś nowe błędy, proszę o małą podpowiedź co sprawdzić mogę:)
16501 ( coś z czujnikiem płynu chłodzącego)
18010 (wymieniałem ako i może przez to wyskoczył mi ten błąd bo stary już nie dawał rady)
17584 (coś z sondą lambda)
Z góry dzięki za informację
Ostatnio sprawdzałem swoją Audiczkę i wyszły mi jakieś nowe błędy, proszę o małą podpowiedź co sprawdzić mogę:)
16501 ( coś z czujnikiem płynu chłodzącego)
18010 (wymieniałem ako i może przez to wyskoczył mi ten błąd bo stary już nie dawał rady)
17584 (coś z sondą lambda)
Z góry dzięki za informację
| bonczek87 napisał/a: |
| 16501 ( coś z czujnikiem płynu chłodzącego) |
| 18010 (wymieniałem ako i może przez to wyskoczył mi ten błąd bo stary już nie dawał rady) |
| 17584 (coś z sondą lambda) |
albo masz nieszczelność w układzie i ciagnie gdzieś lewe powietrze, lub sonda bedzie do wymiany.
| Pasiak napisał/a: | ||||||
albo masz nieszczelność w układzie i ciagnie gdzieś lewe powietrze, lub sonda bedzie do wymiany. |
Dzięki za info, a gdzie dokładnie znajduje się ten czujnik temperatury płynu chłodzącego? A jak dokładnie sprawdzić szczelność układu?
| bonczek87 napisał/a: | ||||||||
Dzięki za info, a gdzie dokładnie znajduje się ten czujnik temperatury płynu chłodzącego? A jak dokładnie sprawdzić szczelność układu? |
aha ok rozumiem
a o szczelność chodziło mi jak sprawdzić w przypadku tego błędu z sondą?
a o szczelność chodziło mi jak sprawdzić w przypadku tego błędu z sondą?popatrz,czy nie ciagnie gdzies lewego powietrza
Możee mi ktoś chociaż napisać w którym miejscu mam szukać tego czujnika? Rozumiem że z tyłu silnika tak? ale po prawej czy lewej stronie?
| Możee mi ktoś chociaż napisać w którym miejscu mam szukać tego czujnika? Rozumiem że z tyłu silnika tak? ale po prawej czy lewej stronie? |
Dokładnie za silnikiem. Jest tam tylko jeden czujnik 4 pinowy.
Dzięki za pomoc, czujnik wymieniony i zniknęły problem z odpalaniem na ciepłym silniku oraz gaśnięcie, jednak mam problem z sondą lambda gdyż wyszły mi dodatkowe błędy właśnie z nią:
17536 - Fuel Trim: Bank 1 (Mult): System too Lean
17521 - Oxygen (Lambda) Sensor: B1 S1: Internal Resistance too High
16806 - Main Catalyst: Bank 1: Efficiency Below Threshold
17584 - Bank1: O2S (Lambda) Correction Behind Catalyst: Control Limit Reached
Która sonda wariuje?
Z góry dzięki za info
17536 - Fuel Trim: Bank 1 (Mult): System too Lean
17521 - Oxygen (Lambda) Sensor: B1 S1: Internal Resistance too High
16806 - Main Catalyst: Bank 1: Efficiency Below Threshold
17584 - Bank1: O2S (Lambda) Correction Behind Catalyst: Control Limit Reached
Która sonda wariuje?
Z góry dzięki za info
to sonda po stronie pasażera, zanim jednak ja wymienisz sprawdź szczelność kata i wydechu.
Kolega ma rzędówkę nie Vkę. Bank 1 to sonda przed katem.
| Adi202 napisał/a: |
| Kolega ma rzędówkę nie Vkę. Bank 1 to sonda przed katem. |
Witam ponownie:)
Mam problem z autem a właściwie z gazem, problem zaczął się jak padł mi ako i wymieniłem na nowy, cały komputer się zrestartował bo samochód nie chciał sam przełączać na gaz a instalacja to sekwencja STAG i mimo że temperatura silnika była ponad 60 stopni to potrafił przełączyć się na benzynę i za jakiś czas z powrotem na gaz ale ok pojechałem do gazownika i wszytko ustawił jak należy jednak cały czas mam problem że przy 30 stopniach przełączy się na gaz ale wariuje i skacze z benzyny na gaz i odwrotnie nawet jak na silniku dojdzie do 90 stopni. Miałem problem z czujnikiem temperatury jednak wymieniłem go ale i tak na wskaźniku mimo że jest 90 stopni to temp potrafi spadać sama do 80 i z powrotem na 90 i tak skacze czego to może być wina?
Z góry dzięki za info
Mam problem z autem a właściwie z gazem, problem zaczął się jak padł mi ako i wymieniłem na nowy, cały komputer się zrestartował bo samochód nie chciał sam przełączać na gaz a instalacja to sekwencja STAG i mimo że temperatura silnika była ponad 60 stopni to potrafił przełączyć się na benzynę i za jakiś czas z powrotem na gaz ale ok pojechałem do gazownika i wszytko ustawił jak należy jednak cały czas mam problem że przy 30 stopniach przełączy się na gaz ale wariuje i skacze z benzyny na gaz i odwrotnie nawet jak na silniku dojdzie do 90 stopni. Miałem problem z czujnikiem temperatury jednak wymieniłem go ale i tak na wskaźniku mimo że jest 90 stopni to temp potrafi spadać sama do 80 i z powrotem na 90 i tak skacze czego to może być wina?
Z góry dzięki za info
skakanie temp. to jeden problem - termostat?
problemy z gazem - źle odpowietrzony układ chłodniczy, regulacja podstawowych odczytów lub regulacja.
problemy z gazem - źle odpowietrzony układ chłodniczy, regulacja podstawowych odczytów lub regulacja.