Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Błędy powiązane są z usterką "pompy powietrza wtórnego"
sama pompa - zobacz przy prawym reflektorze, tam masz parownik z tego co pamiętam, czy kostka nie jest odpięta lub coś innego.
bezpieczniki - chyba 33 (zerknij na rozpiskę)
przekaźnik - pod ECU
bezpieczniki - chyba 33 (zerknij na rozpiskę)
przekaźnik - pod ECU
Witam!
Mam pytanie odnośnie czujnika. Ostatnio wymieniałem czujnik, zawór podciśnienia 026906283H obok niego jest drugi czujnik o który mi chodzi gdyż z niego wychodzi wężyk który nie jest zamknięty, natomiast u mnie w wężyk jest wkręcona śrubka czy powinienem ją wykręcić czy zostawić jak jest?
Dla podglądu przesyłam zdjęcie o co mi chodzi:
Proszę o jakieś rady
Z góry dzięki
Mam pytanie odnośnie czujnika. Ostatnio wymieniałem czujnik, zawór podciśnienia 026906283H obok niego jest drugi czujnik o który mi chodzi gdyż z niego wychodzi wężyk który nie jest zamknięty, natomiast u mnie w wężyk jest wkręcona śrubka czy powinienem ją wykręcić czy zostawić jak jest?
Dla podglądu przesyłam zdjęcie o co mi chodzi:
Proszę o jakieś rady
Z góry dzięki
Oba muszą być podłączone. Jeden idzie na kolektor ssący, drugi na zawór powietrza wtórnego.
tzn z pierwszego czujnika wychodzą mi węże do DVki a drugi właśnie do zaworu powietrza wtórnego, z drugiego czujnika wychodzi mi do kolektora ssącego a drugi jest wąż tak jak na zdjęciu
Później poszukam schemat podłączenia podciśnień i go tu wkleję (jak nie zapomnę)
z tego schematu wynika że mam w ogóle źle podłączony bo pierwszy mam do DVI ale drugi wąż idzie do zaworu powietrza wtórnego a drugi powinien iść do kolektora ssącego tak? Natomiast drugi czujnik wąż idzie do zaworu powietrza wtórnego a nie jak u mnie do kolektora ssącego a drugi wąż powinien być luzem nie podłączony dobrze rozumiem?