|
Zamknięty przez: jimv8 Sro 28 Sty, 2015 17:48 |
[C5 2.4 '99] Zapala się żółta kontrolka oleju (sensor) |
| Autor |
Wiadomość |
piko

Model: c5
Silnik: apv
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: kombi

|
Wysłany: Czw 05 Sty, 2012 17:09 [C5 2.4 '99] Zapala się żółta kontrolka oleju (sensor)
|
|
|
wyswietla mi sie na wyswietlaczu zółta kontrolka oleju sensor, poziom oleju jest ok, co to moze oznaczac w czym tkwi problem? |
|
|
|
|
|
 |
adi93

Model: Q7
Silnik: 3,0
Zasilanie: disel
Nadwozie: suv
Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 21 Mar 2011 Wszystkie posty: 267

Piwa: 11/1 Skąd: Brzeziny
|
Wysłany: Czw 05 Sty, 2012 17:36
|
|
|
gdy mi sie ciągle swieciła to mialem czujnik poziomu oleju do wymiany wymienilem i jest ok |
_________________ Auto jest Bogiem, prędkość nałogiem, życie zabawą, a kobiety podstawą!
Audi Q7 3.0 (jest)
Audi A6 C5 sedan 2,8 (było)
Audi 100 C4 sedan 2,8 (było)
Audi 80 B3 sedan 1,8 (było) |
|
|
|
|
|
 |
piko

Model: c5
Silnik: apv
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: kombi

|
Wysłany: Czw 05 Sty, 2012 17:43
|
|
|
dzieki kolego od tego zaczne a wiesz moze gdzie on sie znajduje? |
|
|
|
|
|
 |
karlos2

Model: A6 C5
Silnik: 2.4 AGA
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Sedan
Pomógł: 4 razy Wiek: 58 Dołączył: 01 Sie 2011 Wszystkie posty: 481

Piwa: 20/30 Skąd: katowice
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 23 Lut, 2012 06:31
|
|
|
Witam,
u mnie problem ten sam: zapaliła się kontrolka olej sensor, autko zostało sprawdzone Vagiem, pokazał się błąd czujnik poziomu oleju. Czujnik został wymieniony, błąd skasowany, niestety po kilku kilometrach kontrolka zapaliła się ponownie, na Vagu ten sam błąd
Jaka może być tego przyczyna? Dodam, że to Audi A4, 2002 rok |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 23 Lut, 2012 09:58
|
|
|
Po pełnym opisie błędu można stwierdzić co jest przyczyną problemu. Sam opis błąd czujnika nie wskazuje jeszcze usterki samego czujnika. Proponuję sprawdzić wiązkę czujnika.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
szulcuu998
Witam wszystkich :)

Model: Audi A4 B5
Silnik: 1.9 TDI
Zasilanie: Olej napędowy
Nadwozie: Avant

|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 26 Sie, 2012 14:09
|
|
|
| szulcuu998 napisał/a: |
Co ma wspólnego otworzenie maski !?
|
Ma i to dużo. Co robi się przy wymianie oleju? Otwiera maskę. Otwarciem maski wskaźniki widzą wymianę oleju po czym sprawdzają stan lub poziom oleju.
Rozwiązanie problemu
1 dolać olej
2 wymienić olej
3 sprawdzić błędy w zegarach czy w ogóle tyczą się jakości i poziomu oleju, a nie uszkodzeniem wiązki czujnika. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
szulcuu998

|
Wysłany: Nie 26 Sie, 2012 14:20
|
|
|
Dzięki |
|
|
|
|
|
 |
iras1974

Model: a4
Silnik: 1,9 tdi
Zasilanie: olej napedowy
Nadwozie: avant

|
Wysłany: Sob 08 Wrz, 2012 15:48
|
|
|
czesc wam. a u mnie po wymianie oleju i po przejechaniu parudziesiat km zapala sie kontrolka oleju. z mechanikiem szukalismy i nic wiec jezdzilem tak az do dzisiaj.sprawdzajac przy tym stan oleju,wszystko bylo w normie.a dzisiaj jadac do sklepu z zapalą kontrolka oleju, zapalila mi sie kontrolka oleju z napisem sensor. wjechalem pod dom i zgasilem samochod. po czym zaraz wlaczylem zaplon i wszystko znikło zapaliła sie konrolka OK. I CO TU JEST GRANE ???? powtarzam, stan oleju jest caly czas. pozdrawiam i czekam na cos madrego w odpowiedzi. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 08 Wrz, 2012 19:46
|
|
|
| iras1974 napisał/a: | | czesc wam. a u mnie po wymianie oleju i po przejechaniu parudziesiat km zapala sie kontrolka oleju. z mechanikiem szukalismy i nic wiec jezdzilem tak az do dzisiaj.sprawdzajac przy tym stan oleju,wszystko bylo w normie.a dzisiaj jadac do sklepu z zapalą kontrolka oleju, zapalila mi sie kontrolka oleju z napisem sensor. wjechalem pod dom i zgasilem samochod. po czym zaraz wlaczylem zaplon i wszystko znikło zapaliła sie konrolka OK. I CO TU JEST GRANE ???? powtarzam, stan oleju jest caly czas. pozdrawiam i czekam na cos madrego w odpowiedzi. | sprawdz wiazke czujnika oleju |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
 |
|
|
|
|
|
 |
iras1974

Model: a4
Silnik: 1,9 tdi
Zasilanie: olej napedowy
Nadwozie: avant

|
Wysłany: Sob 08 Wrz, 2012 23:48
|
|
|
| Pasiak napisał/a: | | iras1974 napisał/a: | | czesc wam. a u mnie po wymianie oleju i po przejechaniu parudziesiat km zapala sie kontrolka oleju. z mechanikiem szukalismy i nic wiec jezdzilem tak az do dzisiaj.sprawdzajac przy tym stan oleju,wszystko bylo w normie.a dzisiaj jadac do sklepu z zapalą kontrolka oleju, zapalila mi sie kontrolka oleju z napisem sensor. wjechalem pod dom i zgasilem samochod. po czym zaraz wlaczylem zaplon i wszystko znikło zapaliła sie konrolka OK. I CO TU JEST GRANE ???? powtarzam, stan oleju jest caly czas. pozdrawiam i czekam na cos madrego w odpowiedzi. | sprawdz wiazke czujnika oleju |
pasiak dziekuje, tak wlasnie myslelimy z mechanikiem ze co z kablami jest. pozdrawiam |
|
|
|
|
|
 |
szulcuu998

|
Wysłany: Sro 14 Lis, 2012 00:31
|
|
|
Witam
Jaki jest bezpiecznik od Sensora ?? Podajcie Nr i ile on tam ma A.
Ostatnio wyciągnąłem bezpiecznik ale nie wiem który to był jak wyciągnąłem to zgasła kontrolka Sensor i nie zapaliła sie do kolejnego razu. Chce wyjąć bezpiecznik żeby nie wyskakiwało podpowiedzcie Panowie/Panie.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 14 Lis, 2012 09:39
|
|
|
Bezpiecznik nr5 10A |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Pozostałe tematy |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |