|
|
Audi 100 C4- komputer |
| Autor |
Wiadomość |
Mateo

Model: A4 B5
Silnik: 1.9TDI
Zasilanie: ropka
Nadwozie: Avant

|
Wysłany: Sob 18 Sty, 2014 16:28 Audi 100 C4- komputer
|
|
|
Witam, chodzi o komputer pokładowy. Działa on tylko podczas mrozu ale nie zawsze, jak się nagrzeje w środku trochę to już przestaje działać, jest tylko podświetlony. Podświetlony jest tylko ekranik ze spalaniem, wyższy ekranik z komunikatami nie jest podświetlony. Przeglądałem zegary i nie dojrzałem nigdzie zimnych lutów, czy przyczyna może być gdzie indziej? Jak tak to gdzie szukać? Z góry dziękuję.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 19 Sty, 2014 15:04 Re: Audi 100 C4- komputer
|
|
|
| Mateo napisał/a: | Przeglądałem zegary i nie dojrzałem nigdzie zimnych lutów, czy przyczyna może być gdzie indziej? Jak tak to gdzie szukać? Z góry dziękuję.
|
Szukaj dokładniej lub przelutuj elektronikę. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
Mateo

|
Wysłany: Nie 19 Sty, 2014 16:00
|
|
|
Mowa o zegarach, tak? |
|
|
|
|
|
 |
Łukasz83 zlw
RS6 MTM

Model: A6 C6
Silnik: 3.0 TFSI
Zasilanie: PB
Nadwozie: AVANT
Pomógł: 25 razy Wiek: 42 Dołączył: 02 Gru 2013 Wszystkie posty: 1435

Piwa: 66/19 Skąd: Łódzkie Bełchatów Zelów
|
Wysłany: Nie 19 Sty, 2014 16:04
|
|
|
Tak o zegarach |
_________________ Niech bedzie pochwalony naped QUATTRO
Szóstego dnia Bóg stworzył silnik diesla tak się uradował tą doskonałością że siódmego dnia stworzył do niego Audi . |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 19 Sty, 2014 16:11
|
|
|
| Mateo napisał/a: | | Mowa o zegarach, tak? |
Głównie o module wyświetlaczy oraz tylnej płyty zegarów. Możesz też przelutować całość jeżeli masz tyle czasu. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
Mateo

|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 28 Lip, 2014 08:24
|
|
|
Do modułu wyświetlacza dostaniesz się od strony cyferblatów. Musisz odkręcić wszystkie śruby i wyciągnąć płytę główną z obudowy zegarów. Moduł z LCD przykręcony jest od przodu dwoma małymi śrubkami. Przełączniki o które pytasz służą do kodowania zegarów typ silnika oraz język niemiecki i angielski. Obok powinny być jeszcze 3 mikro switch'e którymi możesz ustawić korekcję na BC spalania paliwa. +/_ 5, 10 i 15%. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.87, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |