|
[a4 b5] licznik jeager - problem |
Autor |
Wiadomość |
teeree

Model: s8 d2
Silnik: avp
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: sedan

Postawił 1 piw(a) Skąd: trzebnica
|
Wysłany: Pią 03 Cze, 2016 10:46 [a4 b5] licznik jeager - problem
|
|
|
Witam,
audi a4 b5 2000r oska 1.9 ajm tip avant
pełen fis, 6 zegarów, zegarek cyfrowy
Mam problem, i nie wiem co dalej,
zaczęło się ze po 7 latach zdecydowałem się naprawić blaknący fis,
(miał być to wisienka na torcie)
przy okazji podobno pobierał za dużo prądu...
wysłałem licznik do znanej i polecanej firmy,
wymienili fis, wgrali nowe oprogramowanie,
odesłali licznik,
okazało się ze nie ustawia automatycznie czasu, brak wyświetlanej antenki "palmy"
odesłałem z powrotem,
wymienili antenkę, czy tam moduł cyfrowego zegarka,
odesłali licznik
i działa...
ale zauważyłem, po jakimś czasie, z racji że mało jeżdżę(drugi samochód),
nie wiem kiedy to się stało, no i nie dopuszczam żeby paliwa było mało.
mianowicie:
wskaźnik paliwa,
wskazówka dochodzi do pola rezerwy pokazuje na fisie 70km do przejechania, (czyli tak jak powinno być)
ale
nagle opada na dół zapala się dystrybutor i pokazuje 0km,
po chwili różnie czasami 1min, czasami 10minut, znowu idzie do góry kontrolka gasnie
i pokazuje 70km i ten pomiar się prawidłowy, bo się zmniejsza, np. wczoraj pokazywało 60km, dziś 50km, jutro pokaże 30km, po jutrze 20km, i to jest wskazanie prawidłowe,
ale gdy pokazuje poprawnie ile mogę przejechać kilometrow, nie zapala się rezerwa, i wskazówka jest na polu czerwonym/ bliżej prawej strony, a po chiwli opada na dół pokazuje 0km i zapala się dystrybutor,
myślałem że to pływak, wymieniłem trzy.. i nic,,
wysłałem z powrotem licznik w celu naprawy,
wymienili wskaźnik od paliwa, bo podobno był popsuty
odesłali,
i dalej to samo, w dodatku znowu nie ustawia automatycznie godziny....
po kontakcie z osoba która zajmował się naprawą, sugeruje mi że jedyne wyjście to przyjechać do nich osobiście, i oni sprawdzą, bo może być że wgrali złe oprogramowanie, a podobno jest kilka wersji softu....
problem w tym, ze mam kilkaset kilometrow do przejechania, i cały dzień w plecy, nie ukrywam, że są to kolejne koszta,
i dalej nie mam pewności, żeby na miejscu okazało się , że jednak to nie wina licznika..
bo Ci co naprawiali, twierdzą, że wskaźnik od paliwa był popsuty , wymienili na nowy, i powinno działa poprawnie,
no ale nie działa, w dodatku nie działa automatyczne ustawianie zegarka.....
Będę wdzięczny za sugestie, gdzie szukac przyczyny? i co zrobić ,żeby w końcu działało i pieniądze które już wydałem, były warte, i cieszyły oko sprawny licznikiem. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sob 04 Cze, 2016 01:25
|
|
|
Czytając całą historię tych zegarów mogę stwierdzić, że wskaźnik paliwa nie ma nic do rezerwy i sądzę, że jego wymiana była zbędna. Usterka wskaźnika wyglądałaby w ten sposób, że wskazówka byłaby np na czerwonym polu, a rezerwa by nie świeciła, lub wskazówka wskazuje np 20L i świeci się rezerwa - stan faktyczny w zbiorniku.
W tym przypadku powodem mogą być zimne luty na dzielniku napięcia (rezystory SMD) Taki problem przeważnie robi się na wskaźniku temperatury, ale paliwo jest tak samo zbudowane więc nie widzę problemu aby przelutować przynajmniej te strategiczne punkty.
Co do wersji softu, to jest ich kilkanaście. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.89, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |