|
Przesunięty przez: roger110 Sob 19 Gru, 2009 14:16 |
[A4 1.8T] air bag |
| Autor |
Wiadomość |
leszko

Model: a4
Silnik: 1.8t
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: avant

Postawił 3 piw(a) Skąd: malmö
|
Wysłany: Sob 19 Gru, 2009 14:08 [A4 1.8T] air bag
|
|
|
nawiazujac do tematu kontrolka airbag mroga! patrzylem ze kostka jest odlaczona od poduszki poprzednia wlascicielka mowila ze odlaczyla w salonie audi bo wozila dziecko wiec sprawdzilem i jest to prawda!!! jest poduszka!! a kostka jest odlaczona! czy sam moge podlaczyc ta kostke?nie wystrzeli mi poducha jak ja podlacze |
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 19 Gru, 2009 14:44 Re: air bag
|
|
|
| leszko napisał/a: | | nawiazujac do tematu kontrolka airbag mroga! patrzylem ze kostka jest odlaczona od poduszki poprzednia wlascicielka mowila ze odlaczyla w salonie audi bo wozila dziecko wiec sprawdzilem i jest to prawda!!! jest poduszka!! a kostka jest odlaczona! czy sam moge podlaczyc ta kostke?nie wystrzeli mi poducha jak ja podlacze |
Na wszelki wypadek odłacz akumulator. Po podłaczeniu poduszki do układu bedziesz jeszcze musiał wykasować błędy, aby uaktywnić Airbag.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
leszko

|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 19 Gru, 2009 14:59
|
|
|
| leszko napisał/a: | a da rade samemu wykasowac bledy |
Jeżeli masz interfejs i program, to no problem. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): leszko |
 |
leszko

|
|
|
|
 |
tomeczek376
Władca Pierścieni

Model: A6 C5
Silnik: AWX
Zasilanie: Olej napędowy
Nadwozie: Sedan
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 22 Wrz 2009 Wszystkie posty: 257

Piwa: 1/4 Skąd: Grajewo
|
Wysłany: Sob 16 Sty, 2010 15:49
|
|
|
mam podobny problem.u kolegi wyjmowaliśmy licznik i on przez przypadek odłączył poduchę i potem ponownie ją podłączył i teraz mu miga kontrolka poduchy jeżeli mam zwykły przewód taki z allegro do auta to skasuję ten błąd np. VAG-iem
auto to b4 ABT 94r
[ Dodano: Sob 16 Sty, 2010 15:51 ]
a i już pytałem ale nikt mi nie odpowiedział czy w c5 QUATTRO w którymś z modeli silnikowych była blokada dyferencjału |
_________________ Była
80 b4 2.0
A4B6 1.9 TDI
Jest
A6C5 1.9 TDI |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 16 Sty, 2010 17:54
|
|
|
| tomeczek376 napisał/a: | mam podobny problem.u kolegi wyjmowaliśmy licznik i on przez przypadek odłączył poduchę i potem ponownie ją podłączył i teraz mu miga kontrolka poduchy jeżeli mam zwykły przewód taki z allegro do auta to skasuję ten błąd np. VAG-iem
auto to b4 ABT 94r
[ Dodano: Sob 16 Sty, 2010 15:51 ]
a i już pytałem ale nikt mi nie odpowiedział czy w c5 QUATTRO w którymś z modeli silnikowych była blokada dyferencjału |
Tak, takim interfejsem również dasz radę. Co do blokady dyferencjału, to nie spotkałem się z czymś takim w modelu C5. Napęd w tym przypadku stabilizowany jest elektronicznie. |
|
|
|
|
|
 |
rtoip_2004

Model: 100 C4 Quattro
Silnik: AAH
Zasilanie: BP + LPG
Nadwozie: Avant
Pomógł: 5 razy Wiek: 44 Dołączył: 06 Cze 2010 Wszystkie posty: 137

|
Wysłany: Wto 29 Cze, 2010 20:59
|
|
|
Witam! Podpinam się pod temat bo zdjąłem jakiś cza temu poduszkę i nie pamiętam w którą stronę była wpięta kostka ta czerwona w samą poduszkę (ta kosteczka na dwa maciupkie piny) pasuje w obie strony, czy jest jakaś różnica w podłączeniu ??? Wiem, że w jednym przewodzie idzie +(plus) a w drugim - (minus - obwód odpalenia poduszki) więc pytam, żeby mi nic nie wybuchło |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 29 Cze, 2010 21:37
|
|
|
| rtoip_2004 napisał/a: | Witam! Podpinam się pod temat bo zdjąłem jakiś cza temu poduszkę i nie pamiętam w którą stronę była wpięta kostka ta czerwona w samą poduszkę (ta kosteczka na dwa maciupkie piny) pasuje w obie strony, czy jest jakaś różnica w podłączeniu ??? Wiem, że w jednym przewodzie idzie +(plus) a w drugim - (minus - obwód odpalenia poduszki) więc pytam, żeby mi nic nie wybuchło |
Jak podłączysz, tak będzie. W zasadzie po wysunięciu zabezpieczenia wtyczka pasuje raczej w jednej pozycji, ale tu nie stanowi w którą stronę, ponieważ zapalnik poduszki nie jest polaryzowany.
pzdr |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.85, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |