Jestem "szczęśliwym" posiadaczem Ke-Jetronica + LPG , który dostał strzała kolejny raz;/ talerz poszedł się J.... i ramie dostało gigant luzów
teraz tak, będę wymieniał całą przepływke wraz z regulatorem i posiadam pare pytań
1.Łatwiejsze - Gdzie dostane uszczelke pod przepływke prócz aso
lub czy mozna uszczelniać na silikon i nie będzie walił lewusa oraz czy oringi pod wtryski dostane normalnie czy tez only ASO
2.Trudniejsze
- jak poprawnie ustawić przepływke, czytałem coś o mierzeniu napiecia na wyjsciu z przeplywki ale do końca nie ogarniam
i gdzie znajduje się ta cholerna śruba od regulacji dawki, bo między przeplywką a regulatorem była zaślepka plastikowa wyciągnąłem ją a raczej wygrzebałem włożyłem imbus 4 i nic nie dało, krecił sie w koło bez żadnego oporu ani ruchu na przeplywce czyżby tam był torx??
Kolejne pytanie z innej beczki.
Pekła mi guma idąca od przepływki do przepustnicy zakleiłem to klejem (ofc klej nic nie dał wali lewuche i tak ale troche mniej i jest tragedia
) poszukuje obecnie nowej, co może sie wydażyć jak przepustnica zassie klej i pojdzie do kolektora?? pójdzie uszczelka czy klej sie poprostu wypali i tyle
A i jeszcze jedno czemu pedał gazu na LPG czasem robi się cholernie twardy że wciśniecie go do oporu potrafi sprawić problem
nie zawsze tak jest , rano odpale auto przezuce na LPG i jest miekki pojezdze rozgrzeje sie silnik wcisne pedał do oporu i pozniej juz sie twardy robi jak by lewuche ssał i jest bebe a wyłącze postoje i jest cacy a czasami odpale i od razu twardy
myslałem ze linka się wiesza ale na PB pomimo strzału i braku wolnych tego nie ma
Kolejna sprawa na kazdym biegu moge krecic auto normalnie wysoko i jest wszystko wporządku procz 5 biegu po przekroczeniu 3tys obr i np wcisnieciu pedału gazu do oprou po przekroczeniu 3 tys obroty jałowe rosna do 1.600 i stoją jak by krokowy sie wyłączył ale dzieje sie tak tylko na 5 biegu po wyłączeniu i włączeniu auta wszystko wraca do normy jak by cos sie wieszało albo nie reagowało jest możliwe że coś sie dzieje z przepustnicą?? bo tak zauwazyłem,ze jak wcisne do maks otwarcia przepustnicy sie dzieje a jak pedał wciskam powoli stopniowo do poczucia oporu czyli otwarcia przepustnicy i nie przekraczam go to nie zawsze ale przewaznie było wszystko oki to samo na PB i LPG
Wybaczcie bo chyba działy mi sie pomotały:)
kompensacja jest zrobiona od kąd auto ciągnie lewuche nie strzela