|
Przesunięty przez: roger110 Sob 07 Lis, 2009 17:28 |
potrzebne info i foty isofix-a stosowanego z tyłu ... |
Autor |
Wiadomość |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Wto 20 Paź, 2009 23:22
|
|
|
Darku, ja wiem o co Ci come on. Mam u siebie w czarnuli system ISOFIX Generanie chodzi o to, że nie trzeba fotelika zapinać na pasach, tylko wpina się go w uchwyty zamontowane fabrycznie. Jutro oblukam, jak to wszystko tam wygląda i zrobię Ci foty
Samo mocowanie wygląda tak:
Cytuję ... "ISOFIX tworzą dwa sztywne elementy mocujące (zaczepy) zintegrowane z fotelikiem [1] i odpowiadające im uchwyty ISOFIX zamocowane na stałe w samochodzie [3]. Znajdują się one w szczelinie pomiędzy siedziskiem a oparciem fotela samochodowego. Instalacja fotelika sprowadza się do zatrzaśnięcia zamków sztywnych elementów mocujących na uchwytach. Montaż ułatwiają wkładki pilotujące wykonane z tworzywa sztucznego [2]. ISOFIX niweluje problemy nieprawidłowego montażu, największą "zmorę", jeśli chodzi o bezpieczeństwo dzieci przewożonych w fotelikach".
U mnie te zaczepy są w tych miejscach:
|
_________________ Gość
pozdrawiam serdecznie
Samo skur*****stwo na tym świecie.
Skur*****stwo i pogarda.
 |
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): GORYL |
 |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 21 Paź, 2009 16:52
|
|
|
Obiecane - ofotografowane i obczajone. Mogę się mylić, ale jeżeli dobrze się dogrzebałam, to cały ten "system" opiera się na kawałku bolca z plastykową nakładką, przytwierdzonym na kawałku blachy w bagażniku.
PRZÓD
TYŁ
Przy mocowaniu pasów bezpieczeństwa jest właśnie ta blaszka z bolcem, na którym zatrzaskuje się fotelik. Dokładnie się jej przyjrzałam- jest ona na stałe złączona z karoserią, nie ma tam żadnych śrub. Przymocowana jest w miejscu, gdzie kończy sie bagażnik, a karoseria opada, robiąc miejsce na tylną kanapę :
Sam zatrzask z bolcem nie jest wmontowany w tylną kanapę, w zgięciu jest ona wycięta i tam właśnie znajduje się on :
Zatrzask na fotelik bardzo łatwo można ściągnąć ( ) i wygląda on w ten sposób:
Kanapy wprawdzie nie demontowałam , ale podejrzewam, że w moim przypadku i tak nic by to nie dało. Nie jest to dokładnie to co chciałeś, ale mam nadzieję, że troszkę przybliża temat. Dodam, że części mają numer więc pewnie można je sprawdzić. Jak będziesz potrzebował, daj znać |
_________________ Gość
pozdrawiam serdecznie
Samo skur*****stwo na tym świecie.
Skur*****stwo i pogarda.
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Pozostałe tematy |
|