Witam, posiadam radio Audi Concert II.Jednak mam z nim problem, gdyż po włożeniu płyty CD (nie porysowanej) nie czyta jej.Pisze mi CD ERROR.Problem występuje praktycznie cały czas,bardzo rzadko się zdarza aby odtworzy 1-2 piosenki z płyty.Od razu mówię iż laser był wymieniany i nadal nic się nie zmieniło.W serwisie powiedziano mi iż nie można sprawdzić radia czy zostało naprawione gdyż musi ono być podłączone bezpośrednio w samochodzie.
Proszę o pomoc.
Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
Concert II nie czyta CD
a jaka masz pewność,że laser jest ok?
Po pierwsze - uzupełnij swój profil, to przynajmniej będziemy wiedzieć, które to A4. Masz navi u siebie?
Bo nie bardzo rozumiem ten fragment Twojej wypowiedzi:
To gdzie jest podłączone?
Re: Concert II nie czyta CD
Coś Cię ściemniają "profesjonalnie" z tym sprawdzeniem radia. Jeżeli jest to Concert i posiadają kod, to nie ma nic przyjemniejszego jak serwisowanie takiego grajka. Odnośnie tej naprawy ile za nią zapłaciłeś? Jesteś pewny, że go w ogóle wymienili? Skoro sądzą, że nie da rady tego sprawdzić w warunkach warsztatowych czy działa, to może wymienili gałkę głośności?
Tak na serio, to jakich płyt używasz tłoczone, czy wypalane? Jezeli wypalane, to jaka prędkością są nagrywane?
ja bym spróbował uzyć płyty czyszczącej laser, ale jeśli był wymieniany, to raczej wątpie aby to pomogło
a jak zachowywało sie radyjko zaraz po wymianie lasera? może założyli Ci bubla?
U mnie czasami też występowało coś takiego, a wiązało się to z płytą nagraną na max. prędkości. Spróbuj z płytą nagraną na niższej, nie czyta Ci audio CD czy MP3?
ono prawie w ogóle nie czyta.Laser wymienili i dalej jest to samo
| air40 napisał/a: |
| Laser wymienili i dalej jest to samo |
| ono prawie w ogóle nie czyta.Laser wymienili i dalej jest to samo |
Po pierwsze - uzupełnij swój profil, to przynajmniej będziemy wiedzieć, które to A4. Masz navi u siebie?
Bo nie bardzo rozumiem ten fragment Twojej wypowiedzi:
| W serwisie powiedziano mi iż nie można sprawdzić radia czy zostało naprawione gdyż musi ono być podłączone bezpośrednio w samochodzie. |
To gdzie jest podłączone?
| Witam, posiadam radio Audi Concert II.Jednak mam z nim problem, gdyż po włożeniu płyty CD (nie porysowanej) nie czyta jej.Pisze mi CD ERROR.Problem występuje praktycznie cały czas,bardzo rzadko się zdarza aby odtworzy 1-2 piosenki z płyty.Od razu mówię iż laser był wymieniany i nadal nic się nie zmieniło.W serwisie powiedziano mi iż nie można sprawdzić radia czy zostało naprawione gdyż musi ono być podłączone bezpośrednio w samochodzie.
Proszę o pomoc. |
Coś Cię ściemniają "profesjonalnie" z tym sprawdzeniem radia. Jeżeli jest to Concert i posiadają kod, to nie ma nic przyjemniejszego jak serwisowanie takiego grajka. Odnośnie tej naprawy ile za nią zapłaciłeś? Jesteś pewny, że go w ogóle wymienili? Skoro sądzą, że nie da rady tego sprawdzić w warunkach warsztatowych czy działa, to może wymienili gałkę głośności?
Tak na serio, to jakich płyt używasz tłoczone, czy wypalane? Jezeli wypalane, to jaka prędkością są nagrywane?
Problem rozwiązany.Gostek który wymieniał laser nie odkleił zabezpieczenia które było na laserze.Zamknijcie temat
Odpowiedz do tematu