Czyli żarówka musi ( powinna) mieć bezpośrednie zasilenie ?
I pytanie w tym momencie , w coupe nie sa światła na przekaźnikach ?
Odpowiedz do tematu
Żadne Audi nie miało oryginalnie przekaźników. Zasilanie pobierane jest bezpośrednio z przełącznika świateł. Przy takim układzie żarówka dostanie nie 14V a 11-12V. Tak niskie napięcie ma tylko jeden plus - dłuższa żywotność żarówki, ale podstawowym minusem jest gorsza widoczność w nocy.
pzdr
Bardzo dobrze kombinujesz.
Przewód koloru żółtego który zasila włókno żarówki światła krótkiego podłączyć trzeba do cewki przekaźnika. Po załączeniu świateł przekaźnik zostaje wysterowany z włącznika świateł napięciem 12V i zwiera styki przez które przepływa napięcie z akumulatora zasilając żarówkę.
Standardowe przekaźniki. Zwykłe, typowe, załączające przekaźniki.
Jeden na lampę, a w szczególności jak będziesz mieć AC.
Dokładnie tak.
i nie będzie wtedy głupieć AC??
Odpowiedz do tematu
Ostatnio zmieniony przez roger110 Pią 14 Maj, 2010 18:20, w całości zmieniany 1 raz
| roger110 napisał/a: |
| Czyli żarówka musi ( powinna) mieć bezpośrednie zasilenie ?
I pytanie w tym momencie , w coupe nie sa światła na przekaźnikach ? |
Żadne Audi nie miało oryginalnie przekaźników. Zasilanie pobierane jest bezpośrednio z przełącznika świateł. Przy takim układzie żarówka dostanie nie 14V a 11-12V. Tak niskie napięcie ma tylko jeden plus - dłuższa żywotność żarówki, ale podstawowym minusem jest gorsza widoczność w nocy.
pzdr
Proszę , nie wiedziałem ......... Adi w takim razie napisz mi jeszcze , poproszę , jakie te przekaźniki założyć i czy dobrze myslę , że pod maskąprzed kostkami do lamp ?
| pod maską przed kostkami do lamp ? |
Bardzo dobrze kombinujesz.
Czyli dla pewności tempaka ( mnie ) wpiąć przekaźnik w linie zasilającą lampę .
| Czyli dla pewności tempaka ( mnie ) wpiąć przekaźnik w linie zasilającą lampę . |
Przewód koloru żółtego który zasila włókno żarówki światła krótkiego podłączyć trzeba do cewki przekaźnika. Po załączeniu świateł przekaźnik zostaje wysterowany z włącznika świateł napięciem 12V i zwiera styki przez które przepływa napięcie z akumulatora zasilając żarówkę.

Wszystko jasne . Jeszcze tylko prośba , jaki te przekaźniki mają być ?!
| Wszystko jasne . Jeszcze tylko prośba , jaki te przekaźniki mają być ?! |
Standardowe przekaźniki. Zwykłe, typowe, załączające przekaźniki.
Jeszcze raz dzięki
Ps. Pasiak To twój temat , daj, w moim imieniu, Adiemu "pomógł" za mnie , bo ja nie mogę .
Ps. Pasiak To twój temat , daj, w moim imieniu, Adiemu "pomógł" za mnie , bo ja nie mogę .
Ostatnio zmieniony przez roger110 Pią 14 Maj, 2010 19:27, w całości zmieniany 1 raz
A jeszcze jedno . Jeden wystarczy , czy na każdą lampę ma być osobny , myśle ,że jeden na wiązkę , tzn. jeden na głównym zasilaniu
| A jeszcze jedno . Jeden wystarczy , czy na każdą lampę ma być osobny , myśle ,że jeden na wiązkę , tzn. jeden na głównym zasilaniu |
Jeden na lampę, a w szczególności jak będziesz mieć AC.
Nie ma AC . Czyli każdą lampe na osobnym przekaźniku , a nie jeden przeaźnik na wiązkę główną ? tak ?!
| Nie ma AC . Czyli każdą lampe na osobnym przekaźniku , a nie jeden przeaźnik na wiązkę główną ? tak ?! |
Dokładnie tak.
Ok.zajarzyłem
| Adi202 napisał/a: |
| Jeden na lampę, a w szczególności jak będziesz mieć AC |
i nie będzie wtedy głupieć AC??
Odpowiedz do tematu