|
|
XENONY |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 18:19
|
|
|
Czyli żarówka musi ( powinna) mieć bezpośrednie zasilenie ?
I pytanie w tym momencie , w coupe nie sa światła na przekaźnikach ? |
_________________ "Nigdy nie dyskutuj z debilem , najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem." |
| Ostatnio zmieniony przez roger110 Pią 14 Maj, 2010 18:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 18:27
|
|
|
| roger110 napisał/a: | Czyli żarówka musi ( powinna) mieć bezpośrednie zasilenie ?
I pytanie w tym momencie , w coupe nie sa światła na przekaźnikach ? |
Żadne Audi nie miało oryginalnie przekaźników. Zasilanie pobierane jest bezpośrednio z przełącznika świateł. Przy takim układzie żarówka dostanie nie 14V a 11-12V. Tak niskie napięcie ma tylko jeden plus - dłuższa żywotność żarówki, ale podstawowym minusem jest gorsza widoczność w nocy.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 18:30
|
|
|
Proszę , nie wiedziałem ......... Adi w takim razie napisz mi jeszcze , poproszę , jakie te przekaźniki założyć i czy dobrze myslę , że pod maskąprzed kostkami do lamp ? |
_________________ "Nigdy nie dyskutuj z debilem , najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem." |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 18:35
|
|
|
| roger110 napisał/a: | | pod maską przed kostkami do lamp ? |
Bardzo dobrze kombinujesz. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 18:37
|
|
|
Czyli dla pewności tempaka ( mnie ) wpiąć przekaźnik w linie zasilającą lampę . |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 19:14
|
|
|
| roger110 napisał/a: | | Czyli dla pewności tempaka ( mnie ) wpiąć przekaźnik w linie zasilającą lampę . |
Przewód koloru żółtego który zasila włókno żarówki światła krótkiego podłączyć trzeba do cewki przekaźnika. Po załączeniu świateł przekaźnik zostaje wysterowany z włącznika świateł napięciem 12V i zwiera styki przez które przepływa napięcie z akumulatora zasilając żarówkę.
|
|
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): roger110 |
 |
|
|
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 19:19
|
|
|
Wszystko jasne . Jeszcze tylko prośba , jaki te przekaźniki mają być ?! |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 19:21
|
|
|
| roger110 napisał/a: | | Wszystko jasne . Jeszcze tylko prośba , jaki te przekaźniki mają być ?! |
Standardowe przekaźniki. Zwykłe, typowe, załączające przekaźniki. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 19:27
|
|
|
Jeszcze raz dzięki
Ps. Pasiak To twój temat , daj, w moim imieniu, Adiemu "pomógł" za mnie , bo ja nie mogę . |
| Ostatnio zmieniony przez roger110 Pią 14 Maj, 2010 19:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 19:31
|
|
|
A jeszcze jedno . Jeden wystarczy , czy na każdą lampę ma być osobny , myśle ,że jeden na wiązkę , tzn. jeden na głównym zasilaniu |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 19:34
|
|
|
| roger110 napisał/a: | | A jeszcze jedno . Jeden wystarczy , czy na każdą lampę ma być osobny , myśle ,że jeden na wiązkę , tzn. jeden na głównym zasilaniu |
Jeden na lampę, a w szczególności jak będziesz mieć AC. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 19:37
|
|
|
Nie ma AC . Czyli każdą lampe na osobnym przekaźniku , a nie jeden przeaźnik na wiązkę główną ? tak ?! |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 19:47
|
|
|
| roger110 napisał/a: | | Nie ma AC . Czyli każdą lampe na osobnym przekaźniku , a nie jeden przeaźnik na wiązkę główną ? tak ?! |
Dokładnie tak. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 19:53
|
|
|
Ok.zajarzyłem |
|
|
|
|
|
 |
pawcio

Model: C5,B5
Silnik: AWX,AVG
Zasilanie: ON
Nadwozie: avant
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 13 Maj 2009 Wszystkie posty: 1942

Piwa: 48/5 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 20:39
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | Jeden na lampę, a w szczególności jak będziesz mieć AC |
i nie będzie wtedy głupieć AC?? |
_________________ wiele serc, jedno bicie - tylko AUDI ponad życie
Witam cię Gość
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Tuning wizualny |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |