Klimatyzacja » Wpadł kolczyk do nawiewu no podszybiu
Odpowiedz do tematu
 Wpadł kolczyk do nawiewu no podszybiu
Witam
mam problem, wpadł mi kolczyk do szparki nawiewu na podszybiu od strony pasażera. Na początku było go widać, jak chciałem go wyciągnąć, ale podczas prób musiał gdzieś dalej wejść bo już nie ma go w zasięgu wzroku.
Znacie jakiś sposób na wydostanie go? Czy da się dostać jakość do przewodów wentylacyjnych?
Próbowałem odkurzaczem, ale bezskutecznie:/ Jest możliwość, że wpadał gdzieś dalej?

Proszę o pomoc.

Postaw piwo autorowi tego posta
 Re: Wpadł kolczyk do nawiewu no podszybiu
przemo_89 napisał/a:
Witam
mam problem, wpadł mi kolczyk do szparki nawiewu na podszybiu od strony pasażera. Na początku było go widać, jak chciałem go wyciągnąć, ale podczas prób musiał gdzieś dalej wejść bo już nie ma go w zasięgu wzroku.
Znacie jakiś sposób na wydostanie go? Czy da się dostać jakość do przewodów wentylacyjnych?
Próbowałem odkurzaczem, ale bezskutecznie:/ Jest możliwość, że wpadał gdzieś dalej?

Proszę o pomoc.
wg. mnie jedyne rozwiązanie to demontaż konsoli....

Jeździłeś od czasu kiedy Ci wleciał? Jeśli nie uciekł Ci za daleko to spróbuj auto postawić mocno pod kontem żeby nie wpadał dalej i wtedy będzie Ci troszkę łatwiej manipulować pęsetą. Taka moja rada przed demontażem :(

PS To argument dla dziewczyny że złote i srebrne to dziadostwo bo magnes nie chwyta :-?

Dzięki za rady. No właśnie próbowałem się rozpędzać i ostro hamować, żeby bardziej podsunął się do kratki, spróbuję również z górką.
Najgorsze jest to, że nie wiem jak ten przewód wentylacyjny wygląda. Czy tam jest środku jakaś kratka, czy on leci w dół czy rozchodzi się na boki. Są dostępne gdzieś 'mapy' rozmieszczenia nawiewów wentylacyjnych? Próbowałem na google, ale nie widziałem nic.

Ciekawe jak etka? Ma ktoś etkę i mógł by Koledze pomóc?

Audi202 napisał/a:
Ciekawe jak etka? Ma ktoś etkę i mógł by Koledze pomóc?
pomogę jak skończy mi się aktualizować

http://ifinterface.com/page/page3.php?langid=1 wejdź w CarProg2 po lewej stronie, wybierz samochód i masz schematy może coś dla siebie znajdziesz

Dzięki za pomoc, ale niestety cały czas walczę...

Odpowiedz do tematu