Lekki stuk wycieraczki
Witam
Koledzy mam pytanie od czego moze byc lekki stuk idacy z wycieraczek.
Krodko opisze co sie dzieje,otoz gdy sa wlaczone caly czas lub punktowo bez roznicy,
to pojawia sie lekki stuk poczatkowy, leca w gore i jak z gory leca tez jest ten maly stuk.
I tak ciagle.Jest to troszkie denerwujace jesli sie jedzie bardzo dlugo i jeszcze muzyka cicho gra.
Moze jakies porady lub ktos z kolegow mial taki problem
A pióra nie są gówniane ?
| roger110 napisał/a: |
| A pióra nie są gówniane ? |
----------
Chyba raczej nie?A miales taki objaw?
jeśli ramiona są ok to pozostaje tylko mechanizm.
| Linux2009 napisał/a: |
| A miales taki objaw? |
Miałem dlatego pytam , czy nie kiepskie pióra , wygina się guma i " strzela" . Podnieś wycieraczki i włącz , zobaczysz , czy nadal puka.
| roger110 napisał/a: |
| Linux2009 napisał/a: | | A miales taki objaw? | Miałem dlatego pytam , czy nie kiepskie pióra , wygina się guma i " strzela" . Podnieś wycieraczki i włącz , zobaczysz , czy nadal puka. |
-------------
Bedzie ciezko zeby odchylic piora bo jak odchylam to opieraja sie o maske samochodu
Mam je zdejmowac?
| Bedzie ciezko zeby odchylic piora bo jak odchylam to opieraja sie o maske samochodu |
To co to za patent ?!
Coś mi się wydaje ,że ramiona wycieraczek są nie takie jak powinny być. Ale z ciekawości , zdejmij je i zobacz czy puka.
Sądzę, że problem leży po stronie mechanizmu wycieraczki. Odkręć ramiona wycieraczek, zdemontuj podszybie, zablokuj rygiel maski aby móc uruchomić wycieraczki i przyglądnij się pracy mechanizmu.
| Adi202 napisał/a: |
| Sądzę, że problem leży po stronie mechanizmu wycieraczki. Odkręć ramiona wycieraczek, zdemontuj podszybie, zablokuj rygiel maski aby móc uruchomić wycieraczki i przyglądnij się pracy mechanizmu. |
----------
Juz zdjalem ramiona wraz z piorami i co sie okazuje,ze na sucho mechanizm pracuje w miare cicho tylko jest male buczenie
,zamowilem juz nowe piora Valeo takie jakie mialem.
I zobaczymy jak to bedzie slychac po zalozeniu nowych wycieraczek.
A sprawdziłeś czy wycieraczka nie uderza w słupek?
U mnie tak jest, że albo uderza w słupek (mechanik je przestawił przy jakiejś tam "okazji")
Albo o to plastikowe podszybie, więc włącz wycieraczki i sprawdź czy nie dobijają do słupka lub podszybia.
Druga sprawa jak wycieraczka jest już zgłębiała, lub "chińczyk" to też może szczelać jak kolega wcześniej pisał
| misiacze_k napisał/a: |
A sprawdziłeś czy wycieraczka nie uderza w słupek?
U mnie tak jest, że albo uderza w słupek (mechanik je przestawił przy jakiejś tam "okazji")
Albo o to plastikowe podszybie, więc włącz wycieraczki i sprawdź czy nie dobijają do słupka lub podszybia.
Druga sprawa jak wycieraczka jest już zgłębiała, lub "chińczyk" to też może szczelać jak kolega wcześniej pisał |
-------------
Te uderzanie o slupek to napewno nie bo juz prawdopodobnie zdiagnozowalem problem
ale moze nie do konca,okaze sie jak dojda wycieraczki do mnie.Juz zamowilem VALEO
takie jakie mialem.Prawdopodobnie strzelaja na boki jak ida w gore i na dol.
[ Dodano: Pon 16 Gru, 2013 20:38 ]
| misiacze_k napisał/a: | A sprawdziłeś czy wycieraczka nie uderza w słupek?
Druga sprawa jak wycieraczka jest już zgłębiała, lub "chińczyk" to też może szczelać jak kolega wcześniej pisał |
-------------
Te uderzanie o slupek to napewno nie bo juz prawdopodobnie zdiagnozowalem problem
ale moze nie do konca,okaze sie jak dojda wycieraczki do mnie.Juz zamowilem VALEO
takie jakie mialem.Prawdopodobnie strzelaja na boki jak ida w gore i na dol. |
----
No i po wymianie nowych pior,nic nie dalo,okazuje sie ze chyba mechanizm bedzie do wymiany lub do renowacji
Nadal lekko puka jak jedzie na dol i gore