Car Audio » Tuba basowa aktywna
Odpowiedz do tematu

Można w kolor kupić sobie linki napinające do mocowania bagażu jeśli nie jesteś estetką :)
A jeśli jesteś to ja bym kupił rzep - mocujesz go od spodu tuby i do podłogi i ewentualnie dodajesz jeszcze drugi do boczku bagażnika i do boku tuby i masz solidnie zamocowane a jak coś to 3 sekundy i tuba wyjęta :)

Postaw piwo autorowi tego posta

Różnica jest i to duża. Przewód zasilający połóż lewą stroną ze względu na uszczelki na grodzi, sygnałowy drugą lub środkiem. Wyeliminuje ci to ewentualne zakłócenia.

Cytat:
Różnica jest i to duża. Przewód zasilający połóż lewą stroną ze względu na uszczelki na grodzi, sygnałowy drugą lub środkiem. Wyeliminuje ci to ewentualne zakłócenia.

Zapytam z ciekawości. Bo ja w innym aucie jak bawiłem się właśnie takim nagłośnieniem to miałem ekranowane wszystkie kable i puściłem lewą stroną i nie miałem żadnych zakłóceń. Ekrany pomogły czy fuks? :) :)

Szczęście. Wszystkie przewody sygnałowe są ekranowane. Jedne mniej inne bardziej, ale każde podatne są na zakłócenia. Nic tak nie wnerwia jak gwizdy w głośniku w trakcie jazdy.

To ja miałem z tego wynika szczęście - ale to co powiedziałeś o puszczeniu sygnałowego drugą stroną już zakodowałem jak by mi przyszło kiedyś robić :) Bo wtedy już pewnie szczęścia mieć nie będę :)

to dwa pytania, jak sa mocowane te platikowe osłony nad progami od srodka i drugie pytanie, jak jest tunel środkowy po wyjeciu tylnej popielniczki jest sruba, czy jak ja sie poluzuje to tunel sie uniesie tak, zeby dalo sie pod dywan wepchnac kable sygnalowe na tym odcinku tunel-kanapa, bo jak one mi tam przejda to juz dalej wiem

Na 100% nie wiem ale w Audi A3 są zaczepy. Demontaż wygląda tak, że ciągniesz do góry. Kuknij czy nie masz tak samo.

jeszcze pytanie ile Amper minimum musi miec przełacznik, ktory chce zalozyc na kabel do tuby REM-power antena w radiu

na tym przewodzie masz około 100mA - no powiedzmy nie więcej niż 500mA czyli 0,5Aj.

Wystawiono 1 piw(a):
Astaroth

bo ja mam dwa, pasujące do tej przerobionej zaślepki, jeden ładny dyskretny dwunózkowy czarny off-on 10A i drugi wiekszy 20A ale brzydko bedzie wygladac bo jest zielony podswietlany (to taki duzy trzynózkowy - i jego bym gdzies musiala z widoku chowac)
czyli z tego rozumiem, ze REM moze to byc na tym małym? 10A

Astaroth napisał/a:

czyli z tego rozumiem, ze REM moze to byc na tym małym? 10A

Nawet na mniejszym 1A.

no i wreszcie przesyłka dotarla, pół dnia ją montowałam samodzielnie, cała instalacja poszła progami kierunku bagażnika, pod listwami i ani jednego kabla na wierzchu nie ma, przełącznik niezalezny od radia właczajacy ją i wyłaczajacy tez zrobiłam - a tak gra (filmik nagrywany telefonem, wiec w rzeczywistosci gra duzo lepiej i czysto bez przesterowań i zniekształcen dzwieku )

tak na troche wiecej niż pół pełnej mocy

otwarty bagażnik
[/quote]

zamknięty bagaznik i okna

Yoo! Take it out :peace: ;-)

Wystawiono 1 piw(a):
Astaroth

Wiadomo że nie idzie na telefonie tego ukazać ale skoro Ty się cieszysz to i ja się cieszę :)
Przyjemnego słuchania :D

Wystawiono 1 piw(a):
Astaroth

Astaroth napisał/a:
no i wreszcie przesyłka dotarla, pół dnia ją montowałam samodzielnie, cała instalacja poszła progami kierunku bagażnika, pod listwami i ani jednego kabla na wierzchu nie ma, przełącznik niezalezny od radia właczajacy ją i wyłaczajacy tez zrobiłam - a tak gra (filmik nagrywany telefonem, wiec w rzeczywistosci gra duzo lepiej i czysto bez przesterowań i zniekształcen dzwieku )

tak na troche wiecej niż pół pełnej mocy

otwarty bagażnik

zamknięty bagaznik i okna
[/quote]gra muzyka :ok:

Wystawiono 1 piw(a):
Astaroth

Odpowiedz do tematu