|
|
A4 B5 Swap wiązki audio na ori Bose - Brak dźwięku |
| Autor |
Wiadomość |
kloc7

Model: B5
Silnik: 1.8T ANB
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan

|
Wysłany: Czw 03 Maj, 2018 22:04 A4 B5 Swap wiązki audio na ori Bose - Brak dźwięku
|
|
|
Cześć. Podmieniłem starą wiązkę na bose. Praktycznie cała, bo ucięte było zasilanie (dwa brązowe przewody cieńszy i grubszy, które dosztukowałem i podłączyłem do puntów +12V oraz masy). Ucięte były również przewody od zasilania lampek w tylnych drzwiach, ale to nie problem bo kostka jest modularna i zwyczajnie ucięta część wypiąłem a wpiąłem tę co miałem.
Wszystko podłączyłem co miałem w nowej wiązce. Kostki do głośników, wzmacniacza i radia. Radio przekodowane na bose i finalnie nic nie gra. Nie pasują mi dwie kostki... t.j. Czarna zasilajaca radio - tylko gdy ona byłą podłączona mogłem przekodować radio. Idzie ona wraz z czerwoną skądś spod kierownicy i nie była ona razem z całą, starą wiązką głośnikową jak to jest w przypadku wiązki Bose gdzie zasilanie jest razem z wiązką.
Nie pasuje mi również czarno-różowa kostka z której od strony wiązki standardowej jak i Bose wychodzi parę przewodów lecz od strony tunelu tylko jeden gruby, czerwono-niebieski.
Po podłączeniu wszystkiego żaden głośnik nie działa. Gdzie możne leżeć problem? W podłączeniu? W którejś z kostek? Zakładam, że zestaw działa, bo odsłuchiwałem przed kupnem. Proszę o pomoc. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 04 Maj, 2018 10:31
|
|
|
Trochę namieszałeś w opisie czytam i nic nie rozumiem.
Na początek sprawdź czy są napięcia na wzmacniaczu przewody czerwony z indexem - stałe napięcie oraz przewód biały załączenie wzmacniacza. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
kloc7

Model: B5
Silnik: 1.8T ANB
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan

|
Wysłany: Sob 05 Maj, 2018 00:15
|
|
|
Zacząłem mierzyć i sprawdzać. Okazało się że dwa ucięte przewody to były dwie masy a poprzedni właściciel mowił o zasilaniu (na logike plus i minus). W skrócie miałem zasilany wzmacniacz 2x 12V. Wszystko działa. Dzieki za fatygę. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Car Audio |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |