Układ kierowniczy » Problem ze wspomaganiem kierownicy
Odpowiedz do tematu

Raczej pompy bo sie juz skonczyła :-/

Postaw piwo autorowi tego posta

teraz bym prosiła o porade, jeśli mam szukać pompy, to konkretne jakiej, były LUK, były tez ponoc inne, no i czy od każdego B4 jest ta sama pompa, ze będzie pasowac czy do AAZ konkretna musi być innna, niestety ETKA mi sie wysypała i nie moge sprawdzic
czy regenerować?

Nr pompy, to 050145155A lub 050145155AX. Nowej w serwisie nie kupisz tylko regenerowaną o numerze 050145155AX (1/3 wartości auta) :-/
Jeżeli masz taką możliwość, to oddaj ją do regeneracji. Za regenerację zapłacisz jakieś 200zł, ale będzie ci za to długo służyć - pod warunkiem, że wpadnie w odpowiednie ręce.
Wycie pompy przy maksymalnym skręcie kół oznacza, że pompa ma już dosyć.
pzdr

ona teraz jakos dziwnie trzeszczy a wspomaganie mi znika w czasie jazdy, coraz gorzej jest :/
dziś jak na przykład wróciłam z psami z działki, parkowałam już na podwórku bez wspomagania i do tego jeszcze skrzypiało, tak dziwnie już przy manewrach, a mam tak, ze musze kołami skrecic stojąc w miejscu, zeby się w swoja szczelinę na podwórku wpasować

znalazłam po googlach kilka zakładaów z Łodzi, co sie w tyych sprawach specjalizują, podzwonie, popytam, jeden z nich daje 24 mies gwarancji no ale ciekawe ile zawoła

chyba, ze ktos z okolic Łodzi ma sprawdzony taki zakład i mi coś poleci

Jak ci zrobia to daj znac czy jestes zadowolona z regeneracj :lol:

mam wstepną diagnozę przez telefon z opisu krok po kroków objawów
"zatarta bieznia pompy" niestety nie mają cześci takich, zeby ją zregenerować, poleca mi poszukanie uzywki z gwarancją chociazby 14 dniową, tak zwaną rozruchową, załozenie jej, wypłukanie układu i zalanie Febi

na alledrogo jest trochę tych pomp ale w wiekszosci od benzyny nie podają numerów części tylko na jakim aucie chodziło

i bym miała jeszcze prośbę do kolegów, co mają sprawną Etkę - z jakich innych B4 z jakimi silnikami pasuje pompa do AAZ, są pompy na przykład z ABK kilka do wyboru

W/g tego co Adi napisał będą pasowały wszystkie od 4-ro cylindrowych .

A to Twoja .
[/b]

szukaj używanej ,ale oryginalnej firmy ZF

nie LUK?

z doświadczenia wiem,że ZF czyli oryinały są znacznie lepsze od wszystkich innych

Pasiak ma racje dobry uzywany orginał bedzie dłuzej działal jak te nowe zamieniki :roll:

ten mechanik, co z nim rozmawiałam to mnie ostrzegał, przed chińskim zamiennikiem, zeby nie brać czasem takiej nówki, jedna na 5 moze być trafiona tak statystycznie z nimi wygląda i się wykrzaczy bardzo szybko

wymieniłam pompe wspomagania, na ori uzywke z silnika ADA, pompa ta nowa nie wyje, chodzi super, jeden mały problem tylko jest, znajomy co mi to wymieniał sie spieszył i sie zapomniał i wsadził tamta z tym kołkiem pasowym od niej a nie od mojej starej... no i bedzie musiał poprawic i sobie roboty tym podwójnej narobil, teraz musi włozyc moje kołko, bo z tym od benzyny jest cofnieta pół cm w tył i pasek jest po lekkim skosie, ja dzis w sklepie na zakupach byłam tak, ale to nie zostanie, w srode mi przelozy na nią moje sie umówilismy juz

Zgadza wszystko musi miec swoje czyli orginal i bedzie dzialac jak nalezy ;)

Odpowiedz do tematu