|
|
Audi A3 kontrolka oleju |
| Autor |
Wiadomość |
kambodza

Model: A3
Silnik: 1.6
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: Hatchback

Postawił 6 piw(a) Skąd: z Polski
|
Wysłany: Czw 13 Mar, 2014 13:19 Audi A3 kontrolka oleju
|
|
|
Witam
Dwa dni temu podczas jazdy włączyła mi się żółta kontrolka oleju, po zgaszeniu samochodu problem znikł. Wczoraj wracając z treningu po około 30km kontrolka znów się zapaliła, zjechałem z tego powodu na stację, odczekałem 5min i nie było problemu. Moje pytanie czym to może być spowodowane, dodam że ostatnia wymiana filtra i oleju odbywała się około na 142,275km, a aktualny przebieg to 151,422km
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 13 Mar, 2014 13:36
|
|
|
Czyli zrobiłeś już 9000km. Szykuj się na kolejną wymianę. Żółta kontrolka odpowiada za poziom oleju oraz jego lepkość. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
kambodza

|
Wysłany: Pią 14 Mar, 2014 16:03
|
|
|
Chodzi mi własnie o to czy wymieniać już olej wraz z filtrem, czy dolać troche bo zostało mi pół litra po ostatniej wymianie. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 14 Mar, 2014 19:36
|
|
|
Zrób pełne 10000km. Teraz możesz dolać do stanu.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): kambodza |
 |
kambodza

|
Wysłany: Sob 15 Mar, 2014 16:28
|
|
|
ok, dzięki za pomoc:)
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Eksploatacja, felgi, opony, oleje, paski |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |