[B4 sedan]Wzmacniacz antenowy 893035225G
Doszukałam sie do informacji, ze w B4 byl fabrycznie montowany wzmacniacz antenowy o numerze 893035225G takie coś
ma byc ponoc w slupku tylnym, ja osłone zdjełam i nic tam nie widze, od srodka od bagaznika tez nie, przewód antenowy jest tylko sztukowany i wisza odpiete przy nim wtyczki, w jednej sa dwa biale kabelki, w drugiej bialy i czerwony, jak patrze na zdjecia w necie tego xzmacniacza to cos mi układ tych wtyczek nie pasuje, ale moge sie mylic, czy mógł by ktos co ma b4 sedana sprawdzic u siebie jak to jest podpiete i gdzie konkretnie ten wzmacniacz jest?
Re: [B4 sedan]Wzmacniacz antenowy 893035225G
| Astaroth napisał/a: |
Doszukałam sie do informacji, ze w B4 byl fabrycznie montowany wzmacniacz antenowy o numerze 893035225G takie coś
ma byc ponoc w slupku tylnym, ja osłone zdjełam i nic tam nie widze, od srodka od bagaznika tez nie, przewód antenowy jest tylko sztukowany i wisza odpiete przy nim wtyczki, w jednej sa dwa biale kabelki, w drugiej bialy i czerwony, jak patrze na zdjecia w necie tego xzmacniacza to cos mi układ tych wtyczek nie pasuje, ale moge sie mylic, czy mógł by ktos co ma b4 sedana sprawdzic u siebie jak to jest podpiete i gdzie konkretnie ten wzmacniacz jest? |
identyczny wzmacniacz mam w 6-tce a sama antena to 2 górne paski na szybie. Sam wzmacniacz jest faktycznie w tylnym lewym słupku. Gdybys potrzebowała to mam taki na zapasie
ja mam antene w błotniku lewym tylnym, zakładana przez poprzednich właścicieli i podejrzewam, ze wtedy ten wzmacniacz został zdjety, cała instalacja jest OK, było w dwóch miejscach na łaczeniu kabla źleposkręcane, ale ja juz to poprawiłam i dalej za miastem gubi zasieg stacji radiowych, odbiera tylko najmocniejsze
ale jak Piotrek piszesz, że ten oryginalny jest do anteny w szybie, a ja mam normalnego bata w błotniku, to chyba to nie podejdzie, zeby wzmacniał sygnał z tego bata... no i chyba w takim wypadku nawet jakis uniwersalny, co? tak, czy tak, dzieki
edit://
uniwersalny wzmacniacz do tego bata podszedł by taki?

Re: [B4 sedan]Wzmacniacz antenowy 893035225G
| Pasiak napisał/a: |
| Astaroth napisał/a: | Doszukałam sie do informacji, ze w B4 byl fabrycznie montowany wzmacniacz antenowy o numerze 893035225G takie coś
ma byc ponoc w slupku tylnym, ja osłone zdjełam i nic tam nie widze, od srodka od bagaznika tez nie, przewód antenowy jest tylko sztukowany i wisza odpiete przy nim wtyczki, w jednej sa dwa biale kabelki, w drugiej bialy i czerwony, jak patrze na zdjecia w necie tego xzmacniacza to cos mi układ tych wtyczek nie pasuje, ale moge sie mylic, czy mógł by ktos co ma b4 sedana sprawdzic u siebie jak to jest podpiete i gdzie konkretnie ten wzmacniacz jest? | identyczny wzmacniacz mam w 6-tce a sama antena to 2 górne paski na szybie. Sam wzmacniacz jest faktycznie w tylnym lewym słupku. Gdybys potrzebowała to mam taki na zapasie |
U mnie też jest taki tylko, że też mam antenę w szybie jak Piotrek.
Jeżeli masz antenę teleskopową, to przedwzmacniacz nie jest Ci potrzebny. Jeżeli instalacja antenowa jest w 123% sprawna, to musi "latać" nawet za miastem.
to nie jest teleskopowa, bat jest z dodatkowym jeszcze oplotem, zrobie jutro w dzien fote
fotki zrobiłam

Ale zaj... y patent.

Na takiej antence dobrego sygnału nie będziesz mieć. Bat tej anteny przeznaczony jest do anteny dachowej z przedwzmacniaczem antenowym.
Wymień na taką teleskopową. Będzie na pewno więcej zbierać niż ta co masz.