|
|
Co i jak z audio ?! |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 20:57
|
|
|
| roger110 napisał/a: | | Adi202, Jeszcze jedna sprawa , złącze "A" 2,5,7,8 jasna sprawa , a reszta gdzie i ja ma być podpięta ? Piny do tyłu , mógłbys mi rozpisać co i jak do czego ? I druga rzecz , wyczytałem ,że są kody do programowania radia ( bose , aktywny tył , aktywny przód itd.) Jak konkretnie to się robi ? Tzn.jak włączyć tryb programowania |
Te radia się nie programuje.
Co do podłączeń tych pozostałych przewodów, to pin nr 1 musisz znaleźć przewód biały z niebieskim paskiem to jest sygnał prędkościomierza. Nr 3 łączysz razem z nr 7, pin nr 6 podświetlenie czyli przewód szary z niebieskim paskiem i stacyjka czerwony przewód na pin nr 4. Na tym przewodzie mam pojawić się 12V w momencie kiedy włożysz kluczyk do stacyjki i lekko go przekręcisz w kierunku załącz. To jest przewód który steruje załączeniem radia. W momencie kiedy wyciągniesz kluczyk ze stacyjki radio się wyłącza.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 27 Sie, 2010 13:33
|
|
|
Co prawda nie mam jeszcze auta , ale powoli chciałbym pokompletować rzeczy potrzebne do podłączenia tyłu i wzmacniacza . Czy w wolnej chwili możecie mi rozpisać , najchętniej rozrysować , schemat podłączeń mini iso do głośników , oraz schemat podłączenia wzmacniacza |
_________________ "Nigdy nie dyskutuj z debilem , najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem." |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 27 Sie, 2010 14:04
|
|
|
jaki to wzmacniacz? |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 27 Sie, 2010 14:38
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | jaki to wzmacniacz? | Ten od Pasiastego , ale nie mam go w łapie , więc .........
A i pochwaliłem się na wyrost , jaki kolor ma zasilanie na antenę ( z kostki "A" ) |
_________________ "Nigdy nie dyskutuj z debilem , najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem." |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 27 Sie, 2010 14:41
|
|
|
| roger110 napisał/a: | | Adi202 napisał/a: | | jaki to wzmacniacz? | Ten od Pasiastego , ale nie mam go w łapie , więc .........
A i pochwaliłem się na wyrost , jaki kolor ma zasilanie na antenę ( z kostki "A" ) | to zrób foto tego wzmacniacza. Kolor? Czego? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 27 Sie, 2010 14:42
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | to zrób foto tego wzmacniacza | Adi202, to jest ten tóry zakladalismy do 90-tki |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 27 Sie, 2010 14:44
|
|
|
Na foto trzeba by poczekać , bo wzmacniacz jest jeszcze u Piotrka , a kolor przewodu , do którego podpiąć "5" -kę z kostki "A" |
| Ostatnio zmieniony przez roger110 Pią 27 Sie, 2010 14:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 27 Sie, 2010 17:08
|
|
|
| roger110 napisał/a: | | Na foto trzeba by poczekać , bo wzmacniacz jest jeszcze u Piotrka , a kolor przewodu , do którego podpiąć "5" -kę z kostki "A" |
Nie musisz już - wiem o który wzmach chodzi. Przewód 5 łączysz z kolorem białym.
pzdr |
|
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): roger110 |
 |
|
|
Wysłany: Pią 27 Sie, 2010 20:19
|
|
|
I czy ma ktoś może instrukcję obsługi "Delty" , generalnie co , jak do czego służy , jak Galę wyregulować , itd . itp. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 27 Sie, 2010 23:01
|
|
|
| roger110 napisał/a: | | I czy ma ktoś może instrukcję obsługi "Delty" , generalnie co , jak do czego służy , jak Galę wyregulować , itd . itp. |
Mam, ale w głowie. Jak coś to pytaj odpowiem na każde pytanie.
GALA regulujesz w trybie nastawów audio. Musisz przytrzymać klawisz TP i załączyć radio.
Załączenie i wyłączenie GALA odbywa się pokrętłem wysokich tonów. Musisz nacisnąć te pokrętło aby wysunęło się na zewnątrz i dodatkowo je pociągnąć. W tej pozycji możesz przekręcić pokrętłem w dwóch pozycjach załączony i wyłączony. Drugie pokrętło tony niskie służy do ustawienia balansu przód-tył czyli Fader.
pzdr |
|
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): roger110 |
 |
GSF

Model: B4
Silnik: ABK
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: sedan

Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Bogatynia
|
Wysłany: Czw 09 Wrz, 2010 19:41
|
|
|
W zasadzie mam dwa pytania.
Po pierwsze: Hertz DS 300 nagle zaczoł wydawać dzwięki jakby mu wsypać paczke gwoździ do skrzyni... po wymontowaniu głośnika ze skrzyni i próbie nacisku na membrane strasznie charczy jakby był w środku piasek i to w obydwu kierunkach. Odratować chyba raczej nie ma szansy?? Pytanie czym to mogło być spowodowane?? Skrzynia wraz ze wzmacniaczem była zakupiona 06.2008 więc trochę u mnie pograła.W międzyczasie była na naprawie gwarancyjnej bo odkleił się przewód idący od (cewki?) do przyłączy kablowych.
Po drugie: Jeśli głośnik jest spisany na straty to trzeba zakupic nowy i teraz co wybrać??
GROUND ZERO GZIW 300X
RE AUDIO RE-12D4
POWERBASS S-12
Rockford Fosgate R1
PHONOCAR PRO-TECH 2/639
LANZAR MAX12
Głośnik ma grać w obudowie zamkniętej pod Carpowerem HPB-602
Ktoś miał okazje posłuchać czegoś z listy powyżej??
Może jakieś inne propozycje w rozsądnych $?? |
_________________ "Sprzedaż Maszyn Budowlanych"
660-745-878 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 09 Wrz, 2010 19:52
|
|
|
| GSF napisał/a: | W zasadzie mam dwa pytania.
Po pierwsze: Hertz DS 300 nagle zaczoł wydawać dzwięki jakby mu wsypać paczke gwoździ do skrzyni... po wymontowaniu głośnika ze skrzyni i próbie nacisku na membrane strasznie charczy jakby był w środku piasek i to w obydwu kierunkach. Odratować chyba raczej nie ma szansy?? Pytanie czym to mogło być spowodowane?? Skrzynia wraz ze wzmacniaczem była zakupiona 06.2008 więc trochę u mnie pograła.W międzyczasie była na naprawie gwarancyjnej bo odkleił się przewód idący od (cewki?) do przyłączy kablowych.
Po drugie: Jeśli głośnik jest spisany na straty to trzeba zakupic nowy i teraz co wybrać??
GROUND ZERO GZIW 300X
RE AUDIO RE-12D4
POWERBASS S-12
Rockford Fosgate R1
PHONOCAR PRO-TECH 2/639
LANZAR MAX12
Głośnik ma grać w obudowie zamkniętej pod Carpowerem HPB-602
Ktoś miał okazje posłuchać czegoś z listy powyżej??
Może jakieś inne propozycje w rozsądnych $?? |
Głośnik masz zatarty. Nie miałem okazji odsłuch wyżej wymienionych głośników, ale jeżeli głośnik ma grać, a nie ładnie wyglądać jak to ostatnio się stosuje, to szukaj z jak największym magnesem i aluminiowym lub plastikowym koszem. Jeżeli magnes będzie solidny, to masz szansę na uzyskanie mocnego basu.
pzdr |
|
|
|
|
|
 |
GSF

Model: B4
Silnik: ABK
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: sedan

Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Bogatynia
|
Wysłany: Pią 10 Wrz, 2010 14:56
|
|
|
Pytanie jeszcze czy warto się pchać w głośnik który ma 300Rms a piec na mostku osiąga 225rms??? zagra to jakoś czy nie bardzo będzie miało siłe?? Może lepiej kupic kompletną skrzynie z 25cm głośnikiem z którym w miare poradzi sobie ten wzmacniacz?? |
_________________ "Sprzedaż Maszyn Budowlanych"
660-745-878 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 10 Wrz, 2010 19:36
|
|
|
| GSF napisał/a: | | Pytanie jeszcze czy warto się pchać w głośnik który ma 300Rms a piec na mostku osiąga 225rms??? zagra to jakoś czy nie bardzo będzie miało siłe?? Może lepiej kupic kompletną skrzynie z 25cm głośnikiem z którym w miare poradzi sobie ten wzmacniacz?? |
Są różne opinie na temat doboru głośników. Ja jednak sądzę, że niskotonowy głośnik musi dostać kopa aby wydobyć z niego ostatnie soki. Żadnych zapasów mocy, żadnych zwrotnic po drodze itd itd chyba, że mowa jest o Hi-End, a tego typu sprzęt do niego nie należy.
Głośnik powinieneś mieć dopasowany do wzmacniacza mocą - tą prawdziwą, a nie pisaną na opakowaniu.
pzdr |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Car Audio |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |