|
|
[B4 AAZ]Hamucle będnowe tył |
| Autor |
Wiadomość |
Astaroth
mystic darkness

Model: B4
Silnik: 1,9 TD AAZ
Zasilanie: olej napędowy
Nadwozie: sedan
Zaproszone osoby: 3
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 11 Maj 2009 Wszystkie posty: 1661

Piwa: 208/553 Skąd: lódzkie
|
Wysłany: Czw 18 Gru, 2014 22:30
|
|
|
byłam na dole i z ciekawości przyświeciłam latarką na to koło od środka... kałuza jest z tego płynu dosłownie i cały beben od srodka zlany i w feldze płyn stoi
nie dojade tym autem tam do kolegi za Łodź, on sam mi nawet powiedział, ze jak tak sprawa wygląda to mam nie jechac, bo strach, wiec zrobie w Łodzi u takiego mechanika co juz kiedys robiłam auta i nie było problemów, tylko problem był z dostaniem się na stanowisko, bo kolejki zawsze i się wepchnac ciezko, uprosiłam go na poniedziałek rano, jeszce jutro mam dzwonic i potwierdzic i czy będe miec swoje czesci czy on będzie w swojej hurtowni kupowac (jakby nawet to weżmie co powiem, jesli o firmę chodzi) to chociaz ten cylinderek |
|
|
|
|
|
 |
eleszet
..................

Model: A8 D3
Silnik: 4.2 BFM
Zasilanie: PB & LPG
Nadwozie: Limousine
Pomógł: 31 razy Dołączył: 31 Paź 2012 Wszystkie posty: 1655

Piwa: 79/18 Skąd: Dolny Śląśk
|
Wysłany: Pią 19 Gru, 2014 09:37
|
|
|
Niekiedy lepiej jest dać mechanikowi kupić części bo jak sobie zarobi troszkę na częściach to mniej krzyknie za robotę. A druga sprawa jak coś się zacznie kisić i przyjedziesz na reklamację to nie ma awaryjnej furtki że części sobie kupiłaś jakieś lipne z internetów. Taka dygresja. Nie mówię że wszyscy tak kombinują ale zdarzyło mi się słyszeć o takich historyjkach. Jak gościa znasz to może nie robi takich cyrków. |
_________________ Nie musisz dziękować - wystarczy kliknąć: "piwo" oraz "pomógł"
wszystko się da to tylko kwestia uporu...
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 19 Gru, 2014 09:54
|
|
|
| Astaroth napisał/a: | byłam na dole i z ciekawości przyświeciłam latarką na to koło od środka... kałuza jest z tego płynu dosłownie i cały beben od srodka zlany i w feldze płyn stoi
|
Nie lepiej założyć zacisk na ten wężyk hamulcowy? |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
Astaroth
mystic darkness

|
Wysłany: Pią 19 Gru, 2014 10:04
|
|
|
do tego mechanika tu w Łodzi, mam z domu koło 4-5 km, myslisz Adi, ze tez tez strach nawet tak krótki odcinek, ze coś sie moze stac, zeby zacisnąc ten węzyk i tak? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 19 Gru, 2014 12:42
|
|
|
| Astaroth napisał/a: | | do tego mechanika tu w Łodzi, mam z domu koło 4-5 km, myslisz Adi, ze tez tez strach nawet tak krótki odcinek, ze coś sie moze stac, zeby zacisnąc ten węzyk i tak? |
Na odcinku 100m może dojść do tragedii. Masz jeszcze hamulec awaryjny, ale i tak jest mało skuteczny. Sądzę, że rozsądniej by było zablokować wężyk i mieć heble na 3 kołach. W taki sposób dojechałabyś do tego swojego mechanika bez żadnych problemów. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
Astaroth
mystic darkness

|
Wysłany: Pon 22 Gru, 2014 13:44
|
|
|
zrobiłam dziś hamulce, cylnderki, szczeki i jeszcze spręzyny (oba tylne koła), poprawił ręczny i teraz zaciaga sie do normalnej pozycji, nie jest juz tak nisko, tam w te bębny, to nie zaglądał nikt od lat... przy okazji wyszła kolejna niespodzianka - trzy uchwyty tłumika sparciałe, do wymiany i gorsza rzecz amorki z tyłu jakas chinszczyzna najgorszego sortu, ledwo zywe i tuleje belki wybite i to kolejna robota w miarę pilna |
|
|
|
|
|
 |
eleszet
..................

|
Wysłany: Pon 22 Gru, 2014 13:46
|
|
|
Amorki bardzo pilna bo na zakręcie zakołysze a przy asfalcie będzie ślisko i można wylądować...
To bardzo ważna sprawa. Ale akurat wymiana nie powinna być droga. |
_________________ Nie musisz dziękować - wystarczy kliknąć: "piwo" oraz "pomógł"
|
|
|
|
|
|
 |
Astaroth
mystic darkness

|
Wysłany: Pon 22 Gru, 2014 13:49
|
|
|
160 zeta razem z tymi tulejami belki amortyzatory robocizna tak mi powiedział, no i do tego cześci, jakie sobie kupie to mi włoży, jeszcze mogą byc do wymiany poduszki przy tych amortyzatorach, ale to jak rozbierze powie |
|
|
|
|
|
 |
eleszet
..................

|
Wysłany: Pon 22 Gru, 2014 13:51
|
|
|
Myślę że dobra cena. Za koło amorki załóżmy po 50 zł i za jedną tuleję 30 zł. Jak zrobi dokładnie to dobra kasa. |
|
|
|
|
|
|
 |
Astaroth
mystic darkness

|
Wysłany: Pon 22 Gru, 2014 13:52
|
|
|
teraz kwestia wyboru tych amorków albo pełne gazowe albo gazowo-olejowe, musze pomyślec |
|
|
|
|
|
 |
Łukasz83 zlw
RS6 MTM

Model: A6 C6
Silnik: 3.0 TFSI
Zasilanie: PB
Nadwozie: AVANT
Pomógł: 25 razy Wiek: 42 Dołączył: 02 Gru 2013 Wszystkie posty: 1439

Piwa: 66/19 Skąd: Łódzkie Bełchatów Zelów
|
Wysłany: Pon 22 Gru, 2014 15:21
|
|
|
Tylko nie bierz amorów kayaby A3 I B4 80 U kumpli ledwo 1,5 roku wytrzymaly |
_________________ Niech bedzie pochwalony naped QUATTRO
Szóstego dnia Bóg stworzył silnik diesla tak się uradował tą doskonałością że siódmego dnia stworzył do niego Audi . |
|
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): Astaroth |
 |
eleszet
..................

|
Wysłany: Pon 22 Gru, 2014 15:27
|
|
|
Sachs. Ja mam u siebie i jest GIT! |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Układ hamulcowy |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |