|
Przesunięty przez: jimv8 Pon 14 Maj, 2012 19:06 |
(Audi V8) Odcięcie zapłonu??? |
| Autor |
Wiadomość |
kopkoi

Model: V8
Silnik: 3,6 PT
Zasilanie: Pb 98
Nadwozie: sedan/limuzyna/quattro
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 18 Sty 2012 Wszystkie posty: 131

Piwa: 1/1 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: Sob 28 Kwi, 2012 22:35 (Audi V8) Odcięcie zapłonu???
|
|
|
Witam cześć. Sprawa ma się tak że podczas jazdy zginęła mi masa na tylnej lampie, oczywiście informacja się pokazała że nie mam żarówki i światła stopu ale w tym momencie samochód przestał jechać. Najzwyczajniej się zatrzymałem i zgasła. Zrobiłem masę i pojechałem dalej. Myślałem że to może przypadek ale potem zabrałem masę z lampy i nawet nie odpaliła. Czy one tak mają czy ja znowu mam coś nawalone w samochodzie ? |
_________________ Była 100 C3 2.0 E (nadal jest w rodzinie)
A jest V8 uwielbiam ją |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 28 Kwi, 2012 22:51
|
|
|
Bardziej masz nawalone. Skoro brakuje masy w tylnej części to sprawdź czy masz masę na pompce paliwa. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
kopkoi

|
Wysłany: Nie 29 Kwi, 2012 09:21
|
|
|
Ale wiązka od świateł ma masę która jest przykręcona do karoserii z tyłu auta. Ale sprawdzę skoro czegoś takiego w nich nie było |
_________________ Była 100 C3 2.0 E (nadal jest w rodzinie)
A jest V8 uwielbiam ją |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 29 Kwi, 2012 10:28
|
|
|
Na pewno usterka oświetlenia nie może powodować problemów z odpaleniem. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
kopkoi

|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 29 Kwi, 2012 13:54
|
|
|
| kopkoi napisał/a: | | No ale spowodowała to że samochód przestał reagować na pedał gazu |
Reagować przestał, bo spadło ciśnienie paliwa. W bagażniku po prawej stronie masz główny punkt masowy do którego przykręcony jest również ujemny zacisk pompy paliwa - w tym miejscu masz usterkę. Sądzę, że to będzie na tyle.
pzdr |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Pozostałe tematy |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |