|
Zamknięty przez: jimv8 Sro 28 Sty, 2015 17:43 |
odpala i zaraz gasnie [1.8T+LPG] |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Wto 28 Sie, 2012 13:08 odpala i zaraz gasnie [1.8T+LPG]
|
|
|
Witam dzisiaj wsiadam do auta odpalam i zaraz gasnie, jaka moze byc przyczyna? Wczoraj nie bylo z tym problemu wszystko ladnie pieknie. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 28 Sie, 2012 13:40
|
|
|
masz immo? |
_________________ https://www.facebook.com/groups/616140151788166/
Niech będzie pochwalony napęd Quattro !!
Jest
-A6 C6 4,2 Quattro
-Hyundai elantra combi
Było-
-80 b3 1.8 (+- 135km)
-V8 4,2 AEC 280km
-V8 3,6 PT 250km
-A6 c4 2.8 AAH Avant quattro
-A6 c4 2,6 avant automat
-Coupe GT 1981 - 2,1 |
|
|
|
|
|
 |
Sergio

Model: B4
Silnik: 2,0 ABK
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan
Zaproszone osoby: 9
Pomógł: 6 razy Wiek: 52 Dołączył: 12 Maj 2009 Wszystkie posty: 2789

Piwa: 105/75 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: Wto 28 Sie, 2012 16:09
|
|
|
A nie miałeś czasem wczoraj z wieczora wystrzału gazu? Ja tak miałem po strzale. Spadła mi guma za przepływką i układ dostawał sporo lewego powietrza. Odpalał i od razu gasł. |
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 29 Sie, 2012 11:55
|
|
|
W moim egzemplarzu Immobilizera nie ma. Niby nic z gazem nie zauwazylem jedynie dzien wczesniej to mocniej niz dotychczas jezdzilem. Dzisiaj tez probowalem odpalic auto i otworzylem maske silnika i slyszalem odglosy jak by sie cos przypalalo chyba z tej czarnej "puszki" z oznaczeniem parasol. Teraz bede musial zadzwonic do mechanika niech przyjedzie zobaczyc jaka jest przyczyna. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 29 Sie, 2012 21:46
|
|
|
Ta czarna puszka z parasolem, to obudowa na sterownik silnika i przekaźniki. Jeżeli coś skwierczy, to prawdopodobnie masz tam wilgoć. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 31 Sie, 2012 10:18
|
|
|
Dzisiaj byl mechanik przy samochodzie okazalo sie ze pali z drugiego kluczyka. Jaka jest przyczyna? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 31 Sie, 2012 16:25
|
|
|
Uszkodzony lub wykasowany z pamięci immo transponder kluczyka. Immo w takim razie jest w tym Audi. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 06 Wrz, 2012 21:19
|
|
|
Immobilizer jest zrobiony. Auto odpala z jednego jak tez drugiego kluczyka duzo mnie to nie kosztowalo ale moglem sobie to odpuscic bo jest przeciez drugi kluczyk. Przy okazji kazalem obejrzec silnik bo bierze olej. Odma byla peknieta i zostala wymieniona na nowa. Mechanik sprawdzil kompresje i jest ok powiedzial mi wartosc tego pomiaru ale nie pamietam. Martwi mnie to ze nim szarpie i wtedy caly sie trzesie do tego w tym czasie dzwiek jaki wydaje z silnika mozna porownac do starego ciagnika po jakims czasie mu przechodzi i silnik pracuje normalnie. Zaczelo sie od kilku sek. szarpniec teraz ten czas sie wydluza z czasem. Jaka moze byc przyczyna? Dzieje sie tak na gazie jak i na benzynie. |
| Ostatnio zmieniony przez kaktus188 Pią 07 Wrz, 2012 06:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 06 Wrz, 2012 22:15
|
|
|
a czy pompa oleju byla sprawdzana? |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 07 Wrz, 2012 06:13
|
|
|
Raczej nie ale zadzwonie do mechanika i sie upewnie. We wlasnym zakresie jest mozliwosc sprawdzenia? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 07 Wrz, 2012 07:17
|
|
|
| kaktus188 napisał/a: | | Immobilizer jest zrobiony. Auto odpala z jednego jak tez drugiego kluczyka duzo mnie to nie kosztowalo ale moglem sobie to odpuscic bo jest przeciez drugi kluczyk. Przy okazji kazalem obejrzec silnik bo bierze olej. Odma byla peknieta i zostala wymieniona na nowa. Mechanik sprawdzil kompresje i jest ok powiedzial mi wartosc tego pomiaru ale nie pamietam. Martwi mnie to ze nim szarpie i wtedy caly sie trzesie do tego w tym czasie dzwiek jaki wydaje z silnika mozna porownac do starego ciagnika po jakims czasie mu przechodzi i silnik pracuje normalnie. Zaczelo sie od kilku sek. szarpniec teraz ten czas sie wydluza z czasem. Jaka moze byc przyczyna? Dzieje sie tak na gazie jak i na benzynie. |
odczyt błędów był?? |
_________________ https://www.facebook.com/groups/616140151788166/
Niech będzie pochwalony napęd Quattro !!
Jest
-A6 C6 4,2 Quattro
-Hyundai elantra combi
Było-
-80 b3 1.8 (+- 135km)
-V8 4,2 AEC 280km
-V8 3,6 PT 250km
-A6 c4 2.8 AAH Avant quattro
-A6 c4 2,6 avant automat
-Coupe GT 1981 - 2,1 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Pozostałe tematy |
zacina się sonda lambda • temperatura i chłodnica oleju C4 2,8 • rozżarzony katalizator, spala jednocześnie LPG i pb, BRC • Wymiana rozrzadu A4 • Jak podłączyć gruszkę skracania dolotu ? • doladowanie A 3 1.8 t 150km • Audi d11 3.6 v8, wymiana silnika na 4.2 ABZ • audi 100 c3 2.3 NF 1990r. silniczek krokowy • Uszczelka pod głowicę - tylko jakie to cylindry • zalewanie świec • Problem z silnikiem, wypadające zapłony • Wysokie spalanie gazu • wężyki podciśnienia-lewe powietrze • Nierowna praca silnika • A3 1.6 BFQ wysoka temperatura silnika wody 102-103 stopnie • Podpięcie gazu pod komputer w Audi A6?? Precyzyjny wskaźnik? • silnik 2,6 zamiast 2,8 • a6 c5 2.4 falowanie i drgania. • A3 8L AGN zmiana potencjometru gazu. • Wymiana Butli LPG • Audi V8 3.6 250 KM - gaśnie na wolnych obrotach • ogranicznik prędkości - A6 C5 • Grzeje się, dymi... • AUDI S6 4.2 V8 290KM BRAK MOCY, SZARPIE, GASNIE • gdzie jest czujnik prędkościomierza 1,6 benzyna • Audi a4 b6 1.8t 169KM bierze olej • C3 2.3 duże spalanie benzyny • Ustawienie przepływomierza. Jak ? • zaplon audi V8 90 • Rozrusznik pracuje ale nie kręci silnikiem |
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |