|
|
Wymiana zarówek w liczniku 1.2W czy 2W |
| Autor |
Wiadomość |
Tundi

Model: A6 C4 QUATTRO, A4 B5
Silnik: AEL , ANB
Zasilanie: Diesel , Benzin
Nadwozie: Avant , Avant

|
Wysłany: Czw 29 Paź, 2015 20:18 Wymiana zarówek w liczniku 1.2W czy 2W
|
|
|
witam , niedlugo chce podejsc do wymiany zarowek w liczniku w mojej a6 c4 chce wymienic wszystkie bodajze 10 zarówek (licznik z 7 zegarami) i moje pytanie brzmi bo nie moge w necie nigdzie znalesc czy wymienic je na 1.2 wata czy mocniejsze 2 w? zalecane sa chyba te mniejsze ale ludzie wstawiaja 2w czy ktos wymienial na te mocniejsze 2w i warto ? czy raczej zostac przy tych slabszych . Zaroweczki planuje kupic firmy osram albo philipsa |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 30 Paź, 2015 09:41
|
|
|
Ja zamontowałem sobie 2W i delikatnie ściemniłem na regulacji. Efekt taki sam jak 1,2W + dłuższa żywotność żarówek. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
Sergio

Model: B4
Silnik: 2,0 ABK
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan
Zaproszone osoby: 9
Pomógł: 6 razy Wiek: 52 Dołączył: 12 Maj 2009 Wszystkie posty: 2789

Piwa: 105/75 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: Pią 30 Paź, 2015 18:14
|
|
|
Ja też jakiś czas temu wymieniałem (bo kilka padło) wszystkie na 2W. Zastanawiałem się nad ledami ale to byłoby bez sensu- tak myslę. Ceny 2x jak normalne a efekt niewielki. 2W mocniej świecą (tak lubię ) a w nocy w dłuzszej trasie przyciemnie i jest ok. |
|
|
|
 |
Tundi

|
Wysłany: Pią 30 Paź, 2015 19:23
|
|
|
acha , panowie bo spotkalem sie z taka opinia u dosc doswiadczonego uzytkownika na innym forum i ta osoba stwierdzila ze 2w jest to za duzo gdyz wytwaza za duzo ciepla i szycbiej konczy swoj zywot prawda to ? czy sie poprostu tym nie przejmowac? i brac 2w ?? |
|
|
|
|
|
 |
Łukasz83 zlw
RS6 MTM

Model: A6 C6
Silnik: 3.0 TFSI
Zasilanie: PB
Nadwozie: AVANT
Pomógł: 25 razy Wiek: 42 Dołączył: 02 Gru 2013 Wszystkie posty: 1439

Piwa: 66/19 Skąd: Łódzkie Bełchatów Zelów
|
Wysłany: Sob 31 Paź, 2015 07:32
|
|
|
Bez stresu montuj 2w to nie jest 200w zeby grzalo jak halogen |
_________________ Niech bedzie pochwalony naped QUATTRO
Szóstego dnia Bóg stworzył silnik diesla tak się uradował tą doskonałością że siódmego dnia stworzył do niego Audi . |
|
|
|
|
|
 |
Tundi

|
Wysłany: Sob 31 Paź, 2015 14:04
|
|
|
oki to no to teraz do konkretów , panowie czy te 2 W maja oznaczenie BX8 4D ?? i wszystkich jest w tym liczniku 10 ? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |