Kolejny film warty polecenia dla ludzi, którzy lubią zakręcone rzeczy i niesamowite teorie - Inception (Incepcja). Film jest długi 148 minut, ale wcale nie nudny. Cytat:
"Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) jest niezwykle sprawnym złodziejem, mistrzem w wydobywaniu wartościowych sekretów ukrytych głęboko w świadomości podczas fazy snu, kiedy umysł jest najbardziej wrażliwy. Wyjątkowe umiejętności Cobba uczyniły z niego ważnego gracza w świecie szpiegostwa przemysłowego, ale i... najbardziej poszukiwanego zbiega, a za swoją pozycję zapłacił utratą wszystkiego, co kocha. Teraz Cobb otrzymuje szansę na odkupienie. Za sprawą jednego, ostatniego zadania może odzyskać stracone życie. Musi tylko wraz ze swym zespołem dokonać rzeczy niemożliwej: zamiast skraść myśl, zaszczepić ją w śpiącym umyśle. Jeśli im się to uda, dokonają zbrodni doskonałej."
Sama idea wkradania się w ludzi umysł podczas snu fascynowała mnie od dawna, a niezwykła złożoność wydarzeń i fabuły zachwyciła mnie kompletnie. Wychodząc z kina doszłam do wniosku, że takiej bani nie miałam od czasu "PI" .
W moim przekonaniu jeden z najlepszych filmów ostatnich lat. Polecam.
_________________ Gość pozdrawiam serdecznie
Samo skur*****stwo na tym świecie.
Skur*****stwo i pogarda.
Ostatnio zmieniony przez szynszylek Sob 28 Sie, 2010 13:38, w całości zmieniany 2 razy
Moje ulubione to :
Chłopaki nie płaczą, Czas serferów, Psy (I, II), Dzień świra, Zabic sekala
Kill bill (I, II), Pulp fiction, Spun, Jacket (obłed), Mechanik, Mullholland drive, Lost highway
Podziemny krąg, Sekretne okno, Terminator I, II, III(trójka tez mi sie podoba), Predator, Matrix, American beauty, Amelia, Absolwent, Powrót do przyszłości
Horrorki :
House of 1000 corpses, Hellraiser (V, VI), 1408, Tożsamość
Mimo iż nie przepadam za kinem europejskim a tym bardziej francuskim, chcę polecić film Ridleya Scotta "22 kule". Pomysł na scenariusz ograny ( mafiozo chce odejść na "emeryturę" ale nie wszystkim sie to podoba; zabójstwa; zemsta itp). Film mimo to bardzo dobrze zrealizowany, trzyma w napięciu, świetna rola Jeana Reno, no i reżyser- Scott- i wszystko jasne
No i jeszcze jedno: Dobrzy jeżdżą audi A8 a źli BMW
Obejrzałam właśnie RED i mogę go Wam z czystym sercem polecić - dawno się tak nie uśmiałam. Gwiazdorska obsługa: Bruce Willis, Morgan Freeman, John Malkovich gwarantuje świetną zabawę. Willis nie musi nawet nic mówić, wystarczy, że postroi miny.
Sprytnie umieścił flaszkę Sobieskiego w filmie, ale w końcu jest ambasadorem marki
_________________ Gość pozdrawiam serdecznie
Samo skur*****stwo na tym świecie.
Skur*****stwo i pogarda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum