|
|
pobiera prąd V8 |
| Autor |
Wiadomość |
rob20v
one love- quattro

Model: 200, V8
Silnik: 3b, 3,6
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: sedan

|
Wysłany: Sro 26 Cze, 2013 21:42 pobiera prąd V8
|
|
|
Witam nie moge dojść co pobiera mi prąd w audi v8, od akuma prąd puszczony przez kontrolke, wyciągam bezpieczniki po kolei i pobór jest cały czas, to samo z przekaźnikami i dalej coś pobiera prąd, pobór jest na tyle duzy że potrafi mi zeżreć akumulator przez noc....a i pobór jest tylko w tedy gdy podłącze dwa plusowe kable po których odłączeniu nie dziala centralny,fotele,szyby, szyberdach....po wypięciu bezpiecznika 27, i przekaźników 347 i 203 przestaje źreć prąd... co to może być??
prosił bym o pomoc
pozdrawiam Robert |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 26 Cze, 2013 23:02
|
|
|
Bezpiecznik nr 27 jest zabezpieczeniem sterownika silnika i nie ma n nic wspólnego z elektrycznymi szybami. Co do przekaźnika 347 to jest odpowiedzialny za komfort szyby kierowcy oraz sterowanie domykaniem pozostałych szyb jak i szyberdachu. Przekaźników 203 jest w V8 jak mrówków ale domyślam się że chodzi również o przekaźnik domykania szyb. Wyciągnij tylko przekaźnik 347 i sprawdź pobór. Jeżeli zniknie, to lewucha będzie w w elektrycznych szybach. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
rob20v
one love- quattro

|
Wysłany: Sro 26 Cze, 2013 23:29
|
|
|
pobór całkiem znika przy wypięciu tych dwóch przekaźników i bezpiecznika, pojedynczo jak je wypinam to cały czas mi kontrolka świeci... jest coś wspólnego z tym wszystkim?
aa jeszcze jedno, po otwarciu drzwi kierowcy (bez kluczyka w stacyjce) powinno chyba odłanczać prąd od szyb? bynajmniej miałem tak w poprzedniej Audi.... |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 27 Cze, 2013 01:24
|
|
|
| rob20v napisał/a: | pobór całkiem znika przy wypięciu tych dwóch przekaźników i bezpiecznika, pojedynczo jak je wypinam to cały czas mi kontrolka świeci... jest coś wspólnego z tym wszystkim?
aa jeszcze jedno, po otwarciu drzwi kierowcy (bez kluczyka w stacyjce) powinno chyba odłanczać prąd od szyb? bynajmniej miałem tak w poprzedniej Audi.... |
Wszystko zależy d programu modułu szyb. Może być również tak, że odłączenie sterowania szybami nastąpi dopiero po zamknięciu drzwi a nie otworzeniu - oczywiście na wyłączonym zapłonie. Tak miałem w mojej C3 z 88r szyba kierowcy miała pełny komfort zamykanie i otwieranie.
Zamiast kontrolki powinieneś zaopatrzyć się w miernik uniwersalny i zmierzyć pobór w Amperach. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
rob20v
one love- quattro

|
Wysłany: Czw 27 Cze, 2013 10:28
|
|
|
Posiadam miernik UNI-T UT107 po po wyciągnięciu tych trzech rzeczy miernik przełączony na prąd stały10A, pobór 0,18, wkładam bezpiecznik 27 i wzrasta do 0,93 a po podpięciu modułu 347 pali mi bezpiecznik w mierniku....na bezpieczniku 27 powinien być prąd po wyjęciu kluczyków? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 27 Cze, 2013 20:37
|
|
|
Na bezpieczniku nr 27 (5A) powinno być stałe napięcie. Nie chce mi się wierzyć, że masz lewy pobór aż 10A. Opisz mi kolory przewodów w tym przekaźniku 203. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |