|
Zamknięty przez: jimv8 Wto 15 Maj, 2012 07:54 |
100 C4 zagłówki |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Sro 02 Gru, 2009 16:21 100 C4 zagłówki
|
|
|
Koczani jak zdąć (zdemontować ) zagłówki w tym modelu , standartowe fotele , kanapa tylna 2/3. Kupiłem pokrowce i kurde nie mogę zdjąć zagłówków . Zdejmuje się je "od góry" , czy z fotela wyciąga. |
_________________ "Nigdy nie dyskutuj z debilem , najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem." |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 02 Gru, 2009 17:47
|
|
|
| roger110 napisał/a: | | Koczani jak zdąć (zdemontować ) zagłówki w tym modelu , standartowe fotele , kanapa tylna 2/3. Kupiłem pokrowce i kurde nie mogę zdjąć zagłówków . Zdejmuje się je "od góry" , czy z fotela wyciąga. |
Do zdemontowania zagłówka musisz jako pierwsze wyciągnąć zabezpieczenie. Dokładnie jest to klamerka w kształcie litery "U" i włozona jest w nacięcie plastikowego grzybka w który włożony jest pręt zagłówka.
spinka nr 19 |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 02 Gru, 2009 17:51
|
|
|
Jak to ugryść , trzeba zdjąć "rozpiąć" tapicerkę tą tylną fotela ?? , czy można się jakoś od "góry " dostać ? , a jak z tyłem tak samo ta zawleczka jest do wyjęcia ?
Czyli Tego "grzybka " bezszczelnie śrubątkiem do góry ? |
_________________ "Nigdy nie dyskutuj z debilem , najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem." |
| Ostatnio zmieniony przez roger110 Sro 02 Gru, 2009 17:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 02 Gru, 2009 17:55
|
|
|
| roger110 napisał/a: | | Jak to ugryść , trzeba zdjąć "rozpiąć" tapicerkę tą tylną fotela ?? , czy można się jakoś od "góry " dostać ? , a jak z tyłem tak samo ta zawleczka jest do wyjęcia ? |
Zawleczkę wyciągasz w bok i ciągniesz zagłówek do góry. W oparciu zostają tylko te plastikowe prowadnice. Aby wyciągnąć (prowadnice) te plastikowe kółka w które włożone są pręty zagłówka musiałbyś demontować już tył oparcia, ale do założenia pokrowców nie bedzie potrzeby ich demontażu. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
Sergio

Model: B4
Silnik: 2,0 ABK
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan
Zaproszone osoby: 9
Pomógł: 6 razy Wiek: 52 Dołączył: 12 Maj 2009 Wszystkie posty: 2789

Piwa: 105/75 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: Sro 02 Gru, 2009 18:03
|
|
|
To ja też sie dopnę do tematu. Czy u mnie tak samo sie ściąga zagłówki? Chodzi mi przede wszystkim o przednie. |
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 02 Gru, 2009 18:04
|
|
|
Adrian , ale właśnie nie mogę ich podciągnąć do góry ................bardziej fizycznie ?? Co bym nie połamał czegoś tam |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 02 Gru, 2009 18:05
|
|
|
Sergio, U kolegi ,z którym dziś wojowałem w B4 ściąga się zagłówek , pręty na, którym są obsadzone zostają w fotelu |
| Ostatnio zmieniony przez roger110 Sro 02 Gru, 2009 18:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
 |
Sergio

|
Wysłany: Sro 02 Gru, 2009 18:08
|
|
|
Ale jak podciągne do góry to idą tylko do pewnego momentu i koniec. Nie widziałem tam żadnych zawleczek, ale może zle patrzyłem |
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 02 Gru, 2009 18:11
|
|
|
| Sergio napisał/a: | | Ale jak podciągne do góry to idą tylko do pewnego momentu i koniec. Nie widziałem tam żadnych zawleczek | Tak jak u mnie , ale w tej B4 wkładasz palca w zagłówek i tam jest taki zatrzask wciskasz go i schodzi sama góra zaglówka , pręty , te z fotela zostają na miejscu ...............patrzyłem , czy u mnie tak nie jest , ale , ja nie mam tego zatrzasku .............. |
|
|
|
|
|
 |
Sergio

|
Wysłany: Sro 02 Gru, 2009 19:12
|
|
|
| roger110 napisał/a: | | wkładasz palca w zagłówek | Musze jutro sprawdzić. A tego palca to gdzie włożyć? Rozumiem że gdzieś przy tych prętach. |
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 02 Gru, 2009 19:17
|
|
|
| Sergio napisał/a: | | Rozumiem że gdzieś przy tych prętach. | Od przodu , od strony przenich siedzeń , jakby z przodu zagłówków. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 02 Gru, 2009 19:43
|
|
|
Porobiłem fotki. Mam nadzieję, że się przydadzą.
Tak wygląda to w eSie czyli model 4A
Tak wygląda w C3
to samo, lecz po wyciągnięciu zagłówka
i na zasmażkę model B3
Powodzenia chłopaki |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 02 Gru, 2009 20:00
|
|
|
Dzięki ,że chciało Ci się iść do garażu , już wiem co i jak , |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 02 Gru, 2009 20:55
|
|
|
| roger110 napisał/a: | Dzięki ,że chciało Ci się iść do garażu , już wiem co i jak , |
Aj! Zaraz tam chciało. Ja w nim "prawie mieszkam" i było po drodze. |
|
|
|
|
|
 |
Sergio

|
Wysłany: Sro 02 Gru, 2009 21:27
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | na zasmażkę model B3 | Ale gdzie musiałeś iść żeby zrobić fotki B3??
Dzieki. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Tapicerka, dywany, plastiki itp. |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |