|
|
Jakie sprzęgło ? |
| Autor |
Wiadomość |
weider

Model: A6 C5
Silnik: 1.8T AUM
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: Avant

Piwa: 1/3 Skąd: Łódzkie/Mazowieckie
|
Wysłany: Pon 28 Gru, 2015 14:57 Jakie sprzęgło ?
|
|
|
Witajcie,
podejrzewam, że czeka mnie wymiana sprzęgła, czy z dwumasa czy nie to się pewnie okaże po rozebraniu. Chciałbym oszczędzić sobie problemów z zamawianiem, odsyłaniem części i prosiłbym Was o pomoc w doborze zestawu. Silnik w mojej A6 to 1.8T AUM, natomiast co do skrzyni to nie mam bladego pojęcia kto co wsadził. Szukałem części po modelu auta na Iparts i do każdego audi z motorkiem 1.8t w manualu jest sto tysięcy różnych zestawów - czy się różnią czymś poza numerem katalogowym? Czym się kierować, ktoś ma pomysł?
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 28 Gru, 2015 17:43
|
|
|
Powinieneś szukać zestawu jak dla silnika AWT, bo taki miałeś oryginalnie.
Mi wychodzą takie oto zestawy 2290 601 015 - SACHS oraz 600 0083 00 - LuK |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
weider

|
Wysłany: Pon 28 Gru, 2015 22:44
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | Powinieneś szukać zestawu jak dla silnika AWT, bo taki miałeś oryginalnie.
Mi wychodzą takie oto zestawy 2290 601 015 - SACHS oraz 600 0083 00 - LuK |
Nie wiem czy pamiętasz że ktoś zmienił nie tylko silnik ale i skrzynie z automatu na manual. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 29 Gru, 2015 08:40
|
|
|
Takich rzeczy ja pamietać nie będę - po to jest profil. Musisz wiedzieć z jakiego modelu masz założone graty najlepiej jest znać numery seryjne silnika i skrzyni wówczas można coś więcej na ten temat powiedzieć. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
weider

|
Wysłany: Wto 29 Gru, 2015 10:12
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | Takich rzeczy ja pamietać nie będę . | - jasna sprawa
Silnik mam AUM 150 KM, co do skrzyni to nie mam pojecia, gdzie można odczytać jakiś numer ze skrzyni ? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 29 Gru, 2015 10:23
|
|
|
| weider napisał/a: | | Adi202 napisał/a: | | Takich rzeczy ja pamietać nie będę . | - jasna sprawa
Silnik mam AUM 150 KM, co do skrzyni to nie mam pojecia, gdzie można odczytać jakiś numer ze skrzyni ? |
Silnik prawdopodobnie pochodzi z A3 - ten model montowany był również w TT. Skrzynia będzie z A6, bo A3 ma ułożenie silnika poprzecznie. Numer skrzyni wybity jest na obudowie skrzyni biegów. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Skrzynie manualne |
|
[ Twoje IP to: 216.73.216.205, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |