|
maly zgrzyt przy ruszaniu |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Pią 01 Cze, 2012 11:07 maly zgrzyt przy ruszaniu
|
|
|
mama nadzieje ze ktos chociaz troszke mi podpowie co to moze byc , wyglada to tak przy pierwszym odpaleni motoru i ruszaniu czy to na jedynce czy na dwojce slychac sekundowy zgrzyt przy dalszej jezdzie jest juz ok nawet jak sie zatrzymam i rusze jest ok to wystepuje o dziwo tylko za pierwszym ruszeniem po wlonczeniu motoru .bylem u mechanika z zawieszeniem wszystko ok przeguby ok stwierdzil ze to moze byc kolo dwomasowe i przeraza mnie cena jaka mi powiedzial 3000 zl pojade jeszcze do aso moze tam mi cos podpowiedza tak czy inaczej moze ktos sie zna na tymimi podpowie pare opcij co to moze byc dzieki wielkie |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pią 01 Cze, 2012 11:33
|
|
|
piotr urbanski napisał/a: | tylko za pierwszym ruszeniem po wlonczeniu motoru |
rozumiem że na drugi dzień, czy też jak postoji parę godzin?
i jest to wmomencie puszczania sprzęgła czy w momencie toczenia się juz kół?
używasz ręcznego i czy był sprawdzany? |
_________________ https://www.facebook.com/groups/616140151788166/
Niech będzie pochwalony napęd Quattro !!
Jest
-A6 C6 4,2 Quattro
-Hyundai elantra combi
Było-
-80 b3 1.8 (+- 135km)
-V8 4,2 AEC 280km
-V8 3,6 PT 250km
-A6 c4 2.8 AAH Avant quattro
-A6 c4 2,6 avant automat
-Coupe GT 1981 - 2,1 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 03 Cze, 2012 12:22
|
|
|
Coś mi się wydaje, że mechanior ma rację. Przy wciśnięciu sprzęgła jest jakaś różnica? |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 03 Cze, 2012 18:21
|
|
|
ojjj lepiej zeby nie mial,nie no na sprzegle nie ma zadnej roznicy,czy chodzi ci o to zeby wcisnac sprzeglo spowrotem przy ruszaniu i zeby potoczyl sie sam? |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 03 Cze, 2012 22:07
|
|
|
piotr urbanski napisał/a: | ojjj lepiej zeby nie mial,nie no na sprzegle nie ma zadnej roznicy,czy chodzi ci o to zeby wcisnac sprzeglo spowrotem przy ruszaniu i zeby potoczyl sie sam? |
Nie. Chodzi mi o te stuki. Odpal silnik na sprzęgle i zobacz co się dzieje. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Skrzynie manualne |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.173, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |