|
|
[100c3]ciśnienie i temperatura oleju |
| Autor |
Wiadomość |
suchy1704

Model: C3, c3 quattro
Silnik: 2.0RT 2.3
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 18 Maj 2011 Wszystkie posty: 589

Piwa: 25/27 Skąd: lubelskie
|
Wysłany: Wto 22 Lip, 2014 11:38 [100c3]ciśnienie i temperatura oleju
|
|
|
Witam! Potrzebuje pomocy przy montażu czujników do ciśnienia i temperatury oleju. Teraz mam dwa czujniki ciśnienia oleju(niskie-wysokie), zamiast którego wkręcić tzw. bańkę? Jak to podłączyć? Czujnik temp. oleju ma jakieś miejsce zaślepione czy trzeba coś przerabiać? |
_________________ Jestem Audiholikiem i jest mi z tym dobrze...i... jakoś nie chcę się z tego leczyć...
Vorsprung durch Technik-przewaga dzięki technice...
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 22 Lip, 2014 17:50
|
|
|
Miejsce na czujnik jest przed filtrem oleju, a czujnik 2 pinowy jest czujnikiem wysokiego ciśnienia. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): suchy1704 |
 |
suchy1704

|
Wysłany: Wto 22 Lip, 2014 21:51
|
|
|
Czyli bańkę wkręcam zamiast czujnika wysokiego ciśnienia(kabel po nim zakładam na jeden styk od bańki(który?), a od drugiego styku ciągne do zegarów? Czujnik wysokiego ciśnienia jest wyżej w bloku czy niżej od tego drugiego? |
_________________ Jestem Audiholikiem i jest mi z tym dobrze...i... jakoś nie chcę się z tego leczyć...
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 23 Lip, 2014 09:06
|
|
|
Czujnik wysokiego ciśnienia podłączony jest do białego przewodu i znajduje się jak dobrze pamiętam niżej. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
suchy1704

|
Wysłany: Sro 23 Lip, 2014 10:16
|
|
|
Tak zgadza się, znajduję się niżej, jeśli chodzi o miejsce na czujnik na temp. oleju to przy filtrze nie mam żadnego miejsca na czujnik... Czy mogę go wkręcić z tyłu głowicy gdzie są zaślepione otwory śrubami imbusowymi? Czujnik temperatury ma gwint 10x1? tak? |
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 24 Lip, 2014 09:16
|
|
|
Nie wiem jak jest w przypadku Twojego silnika. U mnie czujnik był wkręcony z przodu silnika przed filtrem. Jeżeli masz zaślepione otwory, to próbuj. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Czujniki, kody i schematy |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |