|
|
Audi A3, brak dźwięku w tylnych głośnikach i subie Nokia |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Czw 09 Maj, 2013 21:33 Audi A3, brak dźwięku w tylnych głośnikach i subie Nokia
|
|
|
Witam wszystkich. Mam problem z audio w A3 z 96 roku. Widziałem podobne tematy na forum ale dotyczyły Bose. Posiadam zwykłe nagłośnienie Nokia i nie mam dźwięku w tylnych głośnikach i subwooferze. Moje radyjko to Kenwood 3057. Poprzedni właściciel auta kombinował w kablach, bo kilka nie jest podłączonych:
czerwono-brązowy x2
czerwono-zielony
zielono niebieski
biało-czarny
biały i czerwony z brązowej kości x2
Jestem zielony w tych sprawach i nie wiem co gdzie podłączyć.
Wiem, że muszę kupić odpowiedni adapter ale wydaje mi się, że brakuje 1 kości w instalacji.
Proszę o pomoc, pozdrawiam |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 09 Maj, 2013 22:00
|
|
|
Nic tak nie bawi jak fantazja byłych właścicieli. Ktoś wycharatał mini ISO i chciał podłączyć tylne źródło dźwięku do końcówek mocy. Przy okazji miał nadzieję, że spali sobie subwoofer a tu lipa końcówka w radiu poszła z dymem.
Kup na początek adapter do głośników bo nie ma sensu abyś sztukował mini ISO skoro i tak nie będziesz go używał. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 09 Maj, 2013 22:04
|
|
|
Trochę byłem zaskoczony co tam zobaczyłem ale cóż.... Czyli kupić adapter a potem te wolne kable podłączyć pod adapter bez mini ISO |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 09 Maj, 2013 22:10
|
|
|
Dokładnie taj jak piszesz. Odciąć gniazdo adaptera i połączyć przewody bezpośrednio. Możliwe, że kiedyś za kilka lat może szybciej bedziesz chciał sprzedać swoje Audi i ten szczęśliwiec stwierdzi że lesze będzie oryginalne radio i też się załamie bo nie znajdzie mini ISO. Tym widokiem przewodów nie ma co się przejmować - widziałem takie w gorszym stanie. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 09 Maj, 2013 22:25
|
|
|
Lepszy będzie któryś z tych
Adapter 1
Adapter 2 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 09 Maj, 2013 22:41
|
|
|
Ale ja mam zwykły system Nokia |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 09 Maj, 2013 22:53
|
|
|
| Gutieres napisał/a: | | Ale ja mam zwykły system Nokia |
Nie szkodzi. Będzie grać jak należy. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 17 Maj, 2013 09:23
|
|
|
Witam ponownie. Przyszedł do mnie adapter. Wolne kable z kości mini ISO:
fioletowy
siwy
czarny
niebieski
zielony
biały
Proszę o pomoc z podłączeniem ich do kabli wymienionych w pierwszym poście. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 17 Maj, 2013 19:58
|
|
|
fioletowy z czerwono-zielonym
zielony z niebiesko-zielonym
czarny z brązowo-czerwonym
niebieski z biało-czarnym |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 17 Maj, 2013 22:40
|
|
|
A co z resztą kabli?? Jutro zabieram się za wymienione kable |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 18 Maj, 2013 17:31
|
|
|
Reszta do pracy tyłu nie jest potrzebna. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 20 Maj, 2013 22:59
|
|
|
Ehh połączyłem te kable i radyjko w ogóle się nie włączyło. Resetowałem, sprawdzałem kable i nic. Jak podłączyłem wtyczkę zasilającą bez adaptera to radyjko działa i przednie głośniki. Są 2 kable czerwono-brązowe ale wątpię aby coś się zmieniło jakbym je zamienił do czarnego. Bezradny..... |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 26 Maj, 2013 20:56
|
|
|
Brązowy z czerwonym paskiem to masa wejścia kanału. Jezeli tego nie podpiąłeś do masy radia, to nie ma się czemu dziwić, że tył nie gra. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Car Audio |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |