|
|
A3 - zmiana radia Concert I (kaseta) na Concert II (CD) |
| Autor |
Wiadomość |
andzia

Model: A3
Silnik: 1,8T AJQ
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: Hatchback

|
Wysłany: Nie 05 Sie, 2012 22:09 A3 - zmiana radia Concert I (kaseta) na Concert II (CD)
|
|
|
Oryginalnie posiadałam radio Concert I, wszystko działało jak powinno, tj. podświetlenie radia, wyświetlanie informacji na FIS-ie, natomiast po zmianie na Concert II (radio pochodzi z RS6 2002r) pojawiły się następujące problemy: brak info na FIS-ie, brak podświetlenia, nie wyłącza się wraz z zapłonem, radio muszę parę razy włączyć/wyłączyć aby załączyły się przednie głośniki.
Moje pytanie jest takie: czy istnieje możliwość naprawienia tego, bez kupowania emulatora CAN? Dodam również, że zegary mam w pełni elektroniczne z pełnym FIS-em od S3 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 05 Sie, 2012 22:45
|
|
|
Wszystko zależy od generacji posiadanych zegarów. 2000r - sądzę, że posiadasz jeszcze stary przedliftowy model więc nie ma szans na tego typu przeróbkę.
Concert CD komunikuje się tylko przez sieć multipleksową (CAN) |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
andzia

|
Wysłany: Pon 06 Sie, 2012 09:24
|
|
|
Zegary są bodajże z 2001r od angielskiej S3. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 06 Sie, 2012 18:36
|
|
|
Zmiana elektroniki była na przełomie 2001- 2002. Możesz zamieścić nr ETKA tych zegarów? Na tylnej części powinien być odlew daty. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
andzia

|
Wysłany: Pon 06 Sie, 2012 22:53
|
|
|
Oto i tył
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 06 Sie, 2012 23:20
|
|
|
To nie może działać, ale kto nie próbuje ten nie wie. Te zegary powinny mieć już CAN. Magistrala CAN jest w gnieździe zielonym i szarym. Trzeba tylko podłączyć "skrętkę" przewodów między radiem a zegarami. Skrętka to skręcone ze sobą 2 przewody.
Gniazdo zielone
pin 22 CAN H
pin 23 CAN L
lub
Gniazdo szare
pin 5 CAN H
pin 6 CAN L
Któraś z tych 2 kombinacji teoretycznie może zadziałać. Piszę teoretycznie, bo jeszcze takiej rzeźby nie robiłem
CAN w radiu jest w mini ISO na pinach 7 CAN H i na 12 CAN L. |
|
|
|
|
|
 |
andzia

|
Wysłany: Wto 07 Sie, 2012 08:02
|
|
|
W najbliższych dniach na pewno spróbuję porzeźbić i dam znać jaki był efekt |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Car Audio |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.168, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |