|
|
Audi A4 B5 różnica w oznaczeniu radia Audi Concert I |
| Autor |
Wiadomość |
bombelm7

Model: B5
Silnik: ADR
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: Sedan

|
Wysłany: Wto 01 Maj, 2012 18:53 Audi A4 B5 różnica w oznaczeniu radia Audi Concert I
|
|
|
Jaka jest różnica między tymi dwoma radiami?
Ja mam NAV ale uwaliła mi się głośność dzisiaj i chciałem kupić nowe ale znalazłem pod system bose tylko z takim oznaczeniem Concert II jak na foto.
Ma to jakieś znaczenie?
Radio które chcę kupić:
http://www.fotosik.pl/pok...b884a40aa5.html
Moje obecne:
http://www.fotosik.pl/pok...63067a8941.html |
_________________ mateo |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 01 Maj, 2012 19:00
|
|
|
Między tymi radiami nie ma różnicy. Oba modele posiadają wadę głośności. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
bombelm7

|
Wysłany: Wto 01 Maj, 2012 20:30
|
|
|
No to fajnie. Bo chodzi mi o to czy to "II" będzie działało tak jak i moje pod systemem bose.
A powiedz mi co lepsze bo na allegro reklamuje się firma że za 140zł wstawiają nowy procek i jest po sprawie. Może taka opcja była by lepsza niż kupno drugiego radia czyli naprawa mojego obecnego? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 01 Maj, 2012 20:43
|
|
|
| bombelm7 napisał/a: | No to fajnie. Bo chodzi mi o to czy to "II" będzie działało tak jak i moje pod systemem bose.
A powiedz mi co lepsze bo na allegro reklamuje się firma że za 140zł wstawiają nowy procek i jest po sprawie. Może taka opcja była by lepsza niż kupno drugiego radia czyli naprawa mojego obecnego? |
To nie II tylko TT model montowany między innymi w Audi TT. Każde z Concertów można zakodować pod Bose. Potrzebny jest tylko VAG. Naprawa Concerta u mnie kosztuje 170zł. Koszt "pełnowartościowego" procesora to jakieś 120-130zł. Do tego czas za wymianę i zaprogramowanie nowego procesora. Sądzę, że 140zł to trochę mało chyba, że montują tanią chińską podróbkę. Za 10zł nie chciało by mi się tego robić. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
bombelm7

|
Wysłany: Wto 01 Maj, 2012 20:51
|
|
|
Rozumiem że masz takie procesory i mógłbym Ci wysłać radyjko i dałbyś to radę zrobić jak się należy i zaprogramować nowy procek tak jak jest zaprogramowany stary pod bose? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 01 Maj, 2012 20:57
|
|
|
| bombelm7 napisał/a: | | Rozumiem że masz takie procesory i mógłbym Ci wysłać radyjko i dałbyś to radę zrobić jak się należy i zaprogramować nowy procek tak jak jest zaprogramowany stary pod bose? |
Takie procesory zamawiam jak potrzeba. Nie kupuję tego na zapas tym bardziej, że obywatele chcieliby większość za darmochę i kończy się kupnem drugiego z wadą.
Taniej Cię wyjdzie jak znajdziesz kogoś w pobliżu. Koszta wysyłki w dwie strony + naprawa wyjdzie Cię drugie sprawne radio. |
|
|
|
|
|
 |
bombelm7

|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 02 Maj, 2012 19:56
|
|
|
Dokładnie tak. Te radia chodzą wiecznie. |
|
|
|
|
|
 |
bombelm7

|
Wysłany: Sro 02 Maj, 2012 20:05
|
|
|
Super. Dziękuję Ci Adi za pomoc - właśnie kupiłem. Dam znać jak chodzi wszystko jak przyjdzie i złoże. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 02 Maj, 2012 20:15
|
|
|
łoki doki.
pzdr |
|
|
|
|
|
 |
bombelm7

|
Wysłany: Czw 10 Maj, 2012 14:23
|
|
|
No, włożyłem to oryginalne co przyszło.
Jednak wszystko się umywa do oryginału, RDS, podświetlenie itp rzeczy. Bajka.
Tak jak wyżej kolega napisał audi concert czy(każde inne)? - nie ma o czym dyskutować.
Dzięki za pomoc
pozdr. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Car Audio |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |