|
Przesunięty przez: Astaroth Czw 12 Wrz, 2013 00:55 |
[A4 B5] Świeci konrtolka ABS i (!) |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Sob 09 Paź, 2010 19:06 [A4 B5] Świeci konrtolka ABS i (!)
|
|
|
Witam,
Mam pytanko ale zanim je zadam przedstawię po krótcę zaistniałą sytuację. Po ostatniej wymianie łożyska w tylnym prawym kole oraz klocków hamulcowych na tylnej osi przez 2 dni jazdy było wszystko ok, wczoraj jadąc do pracy nagle "coś" mnie zatrzymało a mianowicie, auto z piskiem opon zatrzymało się - ledwo doczłapałem się do mechanika i okazało się, że łożysko (te wymienione) szlag trafił, kupiłem nowe lepsze i dzisiaj odebrałem auto. Okazało się, że po przejechaniu dosłownie paru metrów zapala mi się kontrolka ABS oraz (!) piszczy 3 razy a później mruga i teraz pytanie, czy wystarczy tylko skasować VAG'iem błędy? Lecę teraz zczytać błędy i zaraz wracam, nie wiem czy podczas tego incydentu nie zostało uszkodzone coś jeszcze. |
_________________ "Cokolwiek człowiek jest w stanie ogarnąć myślą jest w stanie wprowadzić w czyn!"
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 09 Paź, 2010 19:42 Re: [A4 B5] Świeci konrtolka ABS i (!)
|
|
|
| rootkins napisał/a: | Witam,
Mam pytanko ale zanim je zadam przedstawię po krótcę zaistniałą sytuację. Po ostatniej wymianie łożyska w tylnym prawym kole oraz klocków hamulcowych na tylnej osi przez 2 dni jazdy było wszystko ok, wczoraj jadąc do pracy nagle "coś" mnie zatrzymało a mianowicie, auto z piskiem opon zatrzymało się - ledwo doczłapałem się do mechanika i okazało się, że łożysko (te wymienione) szlag trafił, kupiłem nowe lepsze i dzisiaj odebrałem auto. Okazało się, że po przejechaniu dosłownie paru metrów zapala mi się kontrolka ABS oraz (!) piszczy 3 razy a później mruga i teraz pytanie, czy wystarczy tylko skasować VAG'iem błędy? Lecę teraz zczytać błędy i zaraz wracam, nie wiem czy podczas tego incydentu nie zostało uszkodzone coś jeszcze. |
Jeżeli piszczy, to masz ciągle błąd aktywny. Skasowanie nic nie da. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 09 Paź, 2010 19:46
|
|
|
...rzeczywiście skasowanie nic nie dało zaraz wrzuce błędy z VAG'a
| Kod: | VAG-COM Version: Release 311.2-N
Chassis Type: 8D - Audi A4 B5
Scan: 01,02,03,08,15,17,25,35,45,55,56
Address 01 -------------------------------------------------------
Controller: 8D0 907 557
Component: 1,8l R4/5VT MOTR HS D05
Coding: 04001
Shop #: WSC 00000
1 Fault Found:
16705 - Engine Speed Sensor (G28): Implausible Signal
P0321 - 35-10 - - - Intermittent
Readiness: N/A
Address 03 -------------------------------------------------------
Controller: 4D0 907 379 G
Component: ABS/EDS BOSCH 5 4175
Coding: 0265109001
Shop #: BB 34175
1 Fault Found:
00287 - ABS Wheel Speed Sensor: Rear Right (G44)
35-10 - - - Intermittent
Address 08 -------------------------------------------------------
Controller: ö8D 08 ö
Note: Excessive Comm Errors
Skipping Address 15-Airbags
Address 17 -------------------------------------------------------
Controller: 8D0 919 033 C
Component: B5_KOMBIINSTRUMENT D07
Coding: 00142
Shop #: WSC 00771
No fault code found.
Address 25 -------------------------------------------------------
Controller: 4A0 953 234 F
Component: IMMO AUZ9Z0T5829101 D77
Coding: 00000
Shop #: WSC 00000
No fault code found.
End -------------------------------------------------------
| |
_________________ "Cokolwiek człowiek jest w stanie ogarnąć myślą jest w stanie wprowadzić w czyn!"
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 09 Paź, 2010 20:05
|
|
|
Masz uszkodzony tylny czujnik ABS z prawej strony. Możliwe jest też uszkodzenie w postaci przerwanego (przełamanego) przewodu. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 09 Paź, 2010 20:27
|
|
|
| rootkins napisał/a: | Ok dzięki jak wrócę z delegacji to się biore za to, a ten czujnik G28 to z tego co wyczytałem to czujnik prędkości obrotowej tak? dobrze myślę? |
Bardzo dobrze. Błędy odczytywane były pewnie przy wyłączonym silniku i stąd błąd G28.
pzdr |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 09 Paź, 2010 21:14
|
|
|
| rootkins napisał/a: | | Adi202 napisał/a: | | rootkins napisał/a: | Ok dzięki jak wrócę z delegacji to się biore za to, a ten czujnik G28 to z tego co wyczytałem to czujnik prędkości obrotowej tak? dobrze myślę? |
Bardzo dobrze. Błędy odczytywane były pewnie przy wyłączonym silniku i stąd błąd G28.
pzdr |
wszystko się zgadza, odczyt błędów odbywał się na wyłączonym silniku, jednak dawniej jak robiłem pomiary to nie było błędu G28, czy to normalne czy szlag trafił też ten czujnik? |
Bez paniki. Wszystko jest OK.
pzdr |
|
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): rootkins |
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Układ hamulcowy |
|
| Podobne Tematy |
| Temat |
Autor |
Forum |
Odpowiedzi |
Ostatni post |
 |
[ A4 ] Świeci kontrolka servis
|
gregorek1977 |
Eksploatacja, felgi, opony, oleje, paski |
1 |
Sro 16 Maj, 2012 22:14  Adi202 |
 |
[c4] nie świeci podświetlenie właczników
|
pawcio |
Elektryka i elektronika |
2 |
Pią 18 Maj, 2012 11:59  pawcio |
 |
[ A4 ] świeci się kontrolka z kluczyk...
|
Emko |
15 |
Sro 11 Kwi, 2012 11:45  kopkoi |
 |
Kontrolka airbag świeci cały czas.
|
beny_24 |
Pozostałe tematy |
13 |
Sro 27 Sie, 2014 18:27  jarecki01 |
 |
[A6 C6] świeci się kontrolka systemu,...
|
efendi |
7 |
Sob 01 Gru, 2012 15:20  Adi202 |
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |