wymieniłem sterownik na drugi.
pobór prądu 0,1A
bez bezpiecznika sterownika silnika 0,02A
I tak pobór jest za duży. Musisz sprawdzić gdzie jest problem - pod maską czy w kabinie.
możliwe że oświetlenie wnętrza pobiera aż 2,1A ??
| jimv8 napisał/a: |
| możliwe że oświetlenie wnętrza pobiera aż 2,1A ?? |
Dlaczego nie? Pompkę centralnego zamka do pomiaru możesz przecież odłączyć.
| Adi202 napisał/a: |
| jimv8 napisał/a: | | możliwe że oświetlenie wnętrza pobiera aż 2,1A ?? |
Dlaczego nie? Pompkę centralnego zamka do pomiaru możesz przecież odłączyć. |
do pomiaru mi to nie przeszkadza,,,czysta ciekawość - parę żarówek
i taki pobór.
ECU prąda już nie ciągnie. Zostało mi 70mA które uciekają bezpiecznikiem nr.28 -
Kombipozessor, Bremslicht, P-spere
gdzie siedzi ten kombiprocessror? P-spere brak a włącznik stopu dobry.
podejrzewam że to zegary, których na podmiankę nie mam
idę je zdemontować
| jimv8 napisał/a: |
gdzie siedzi ten kombiprocessror? |
Kombiprocesor to inaczej zegary.
mam jakieś inne zegary - ale chyba od 3,6
adi da się naprawić takie zegary? mam je teraz rozebrane na części i nić dziwnego nie widzę.
na zdjęciu widać że jest okopcone od tego czegoś metalowego (końcówka mocy?) nie wiem co to.

Zaznacz miejsce na zdjęciu. Aktualnie mam moje zegary rozebrane to zobaczę o co kaman.
na drugim zdjęciu widać jak wyglądają niektóre piny.

Nic podejrzanego. Na pierwszym to nic innego jak kurz który utrwalił się od temperatury z radiatora. Na drugim foto jest kalafonia.
nic innego nie widać.
znalazłem wątek na innym forum gdzie wynika że pobór z rzędu 70-80mA kombiprocessorem jest normalny.
z tyłu zegsarów jest takie pudełko z przekażnikiem (mam drugie gdzie są dwa takie przekażniki wbudowane)
nie powinna iść do tego jakaś wtyczka?

To jest wyjście sterowania podświetleniem nóg. Niektóre wersje miały dodatkowo protoplastę dzisiejszego Ambiente. Sądzę, że właśnie ten moduł sterował tym czerwonym podświetleniem nóg.
ten modół tak pstryka przy podaniu napięcia na zegary. uruchamia się - pobór 240mA. Po dwóch sekundach się rozłącza i jest pobór 70mA.
zostawiłem miernik na godzinę w aucie - po godzinie było 90mA (70 zegary+20 reszta) czyli bez zmian.
Przydałby się pomiar prądu ze sprawnej Vki. Ja sądzę, że 70mA to jest spory pobór jak na wyłączony i zamknięty samochód.
jest jakiś powód/sens - zasilania zegarów na postoju? (zegarek ma chyba inne zasilanie)