|
[V8 d11 4.2]przepala bezpiecznik |
Autor |
Wiadomość |
kkk u

Model: V8,A200
Silnik: 4.2,2.2
Zasilanie: benzyna,benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan,Avant

|
Wysłany: Pią 05 Maj, 2017 15:20 [V8 d11 4.2]przepala bezpiecznik
|
|
|
Witam serdecznie,po roku postoju z rozebranym rozrządem poskładałem nowy rozrząd przy pomocy blokad ,założyłem nowy akku i pojawił się problem tj,pompa nie podaje paliwa brak iskry.
Sprawdziłem bezpieczniki i przepala sie nr 27.steurgerat motronik.
Wymieniłem na różne sposoby tj.odpiąłem akku i komputer dałem nowy bezpiecznik ,podłączyłem komp. potem akku i też spaliło.Sprawdziłem u elektryka halla w aparacie jest sprawny na wszelki wypadek.Do rozrządu to tylko halla rozpiąłem ,alternator,czujniki oleju nic więcej.
Nie bardzo umiem się odnaleźć na schematach elektrycznych tylko tyle że do bezpiecznika czerwonym przewodem dochodzi napięcie a wyjście z bezpiecznika to czerwony z brązowym paskiem.
Dodam jeszcze ,że nie było żadnej wody w samochodzie czy nadmiernej wilgoci.
Zajrzałem do kompa wszystko jest ładne i czyste jakby wczoraj złożone,nie widać śladów korozji czy zimnych lutów(mogłem nie zauważyć wszystkiego).
Moje pytanie czy jest jednak możliwe jakieś zwarcie po instalacji.Gdzie szukać ewentualnej przyczyny zwarcia
Sprawdziliśmy z kolegą kabel od bezpiecznika do komp. -jest to pin 18 ,sam przewód nie robi zwarcia,bezpiecznik przepala się w momencie podłączenia wtyczki do komputera.
Z góry dziękuję za pomoc i sugestie |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sob 13 Maj, 2017 11:51
|
|
|
Masz zwarcie w sterowniku silnika. Szukaj drugiego ECU lub oddaj go do naprawy. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
kkk u

Model: V8,A200
Silnik: 4.2,2.2
Zasilanie: benzyna,benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan,Avant

|
Wysłany: Wto 16 Maj, 2017 12:50
|
|
|
Dziękuję za odzew,udało mi się dostać do znajomego,pomierzył, popatrzył i wymienił jakiegoś małego elementa z rejonu gdzie kiedyś Adi wskazywał w innym temacie .Wszystko powrciło do normy.
Dziękuje za pomoc. |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.89, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |