Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
[D11 V8] P³yn ch³odniczy
Re: [D11 V8] P³yn ch³odniczy
Uk³ad ch³odzenia ma pojemno¶æ oko³o 9L ±0,5L w zale¿no¶ci czy posiadasz ogrzewanie postojowe, czy tez nie. Poleca³bym jednak p³yn z rodziny G12 który jest neutralnym ¶rodkiem je¿eli chodzi o kontakt z aluminiowymi ch³odnicami. Dodatkowo posiada d³u¿szy okres u¿ytkowania ni¿ starszy G11. 129°C, to przesada, chyba, ¿e zarzynasz swoj± Vkê.
Tak wiêc patrz siê na dobro ca³okszta³tu, a nie na jednokrotny wydatek.
pzdr
dokladnie, jak zalewalem do siebie weszlo ponad 9l.
Witam. Chcia³em wymienic p³yn w ch³odnicy, powiedzcie mi ile litrów trzeba kupiæ. Czy firma prestone jest ok? Wyczytalem ze do +129 stopni jest ok. A mam nawet w dobrej cenie bo 30z³ za 4l. Pozdrawiam.
Febi mam zalany,tak jak lej± w w ASO,koncentrat +destylowana i jest GIT!Nie wiem ile wchodzi bo mi mój mechanio zalewa³,ale chyba co¶ ko³o6L! pozdro
Ostatnio zmieniony przez marcino8 Wto 22 Cze, 2010 21:39, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
| nico napisa³/a: |
| Witam. Chcia³em wymienic p³yn w ch³odnicy, powiedzcie mi ile litrów trzeba kupiæ. Czy firma prestone jest ok? Wyczytalem ze do +129 stopni jest ok. A mam nawet w dobrej cenie bo 30z³ za 4l. Pozdrawiam. |
Uk³ad ch³odzenia ma pojemno¶æ oko³o 9L ±0,5L w zale¿no¶ci czy posiadasz ogrzewanie postojowe, czy tez nie. Poleca³bym jednak p³yn z rodziny G12 który jest neutralnym ¶rodkiem je¿eli chodzi o kontakt z aluminiowymi ch³odnicami. Dodatkowo posiada d³u¿szy okres u¿ytkowania ni¿ starszy G11. 129°C, to przesada, chyba, ¿e zarzynasz swoj± Vkê.
Tak wiêc patrz siê na dobro ca³okszta³tu, a nie na jednokrotny wydatek.
pzdr
| Adi202 napisa³/a: |
| Uk³ad ch³odzenia ma pojemno¶æ oko³o 9L ±0,5L |
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych