Mam dylemat z rozpoznaniem elementu ze zdjęcia.
Tak mniej więcej to zamontowane:
Wydaje mi się, że to ma związek z założoną instalacją LPG.
| jimv8 napisał/a: |
| a nie jest to coś od instalacji GAT jaką montowali w DE dla ekologii? |
Z tego co wiem to nie ma to wpływu na osiągi. To działa w określonych warunkach i głównie tu chodzi o odprowadzanie oparów....chyba |
| rtoip_2004 napisał/a: | ||
Spróbuję to zdemontować, bo wali mi benzyną z wydechu na zimnym, a na VAG-u zero błędów. Jak siedział jeszcze 2.6 ABC to było ok, ale po wsadzeniu 2.8 AAH coś krzaczy. |
|
ja też po swapie z ABC na AAH. Wszystko pyrka jak należy. GATa wywaliłem tylko jak wjechało do PL |
| rtoip_2004 napisał/a: | ||
Śmieszna sprawa. Wywaliłem to ustrojstwo i: - nie mam już problemów z zawieszającymi się obrotami - spalanie na trasie wreszcie spadło Wcześniej żeby nie wiem co nie udało mi się zejść poniżej 10ltr/100km na BC i w rzeczywistości, a teraz przy 90km/h mam na BC ok. 8,5 litra |
| Losowe tematy » Pozostałe tematy |
|---|
adaptacja LPG z silnika 3,6 na 4,2 • Silnik 1.8 a gaz • komunikat DEL • Problem z ogrzewaniem • oznaczenie silnika ? • przepustnica do wymiany? • Wymiana poduszek silnika-rady • Szarpie lewarkiem zmiany biegow • AUDI A6 C5 2.7T - Bład Silnika - logi z VAGa • Program do Autogazu • Zbyt duze spalanie • Zapalająca sie kontrolka check engine • Jaki olej • uszczelki drzwi audi a4 • długo kreci • Problem z mocą w A4 1.8T • a4 b5 nalot w układzie chłodzenia POMOCY • Czujnik wskażnika temp. • Strzał gazu i problemy. • audi a8 4.2 Lpg spalanie benzyny • audi a4 1.8 benzyna gaz • Zapala się żółta kontrolka oleju sensor • Do czego sluza wtyczki kodowe • V8 Problem z obrotami • Wymiana rozrzadu A4 • Kilka pytań odnośnie zapłonucewki,świece i przewodyA4 • brak rury z kolektora • zacina się sonda lambda • A6 C6 4.2 BAT LPG pali się Check engine • przerywanie na benzynie |