|
Porada z kupnem komputera do Multitronika |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Pon 30 Sty, 2012 00:10 Porada z kupnem komputera do Multitronika
|
|
|
Witam,
Mam uszkodzony komputer w Multitroniku. Przebieg auta to 160000km. Błedy jakie wyskoczyly to 17134 i 18149. Według speców od multitronikow jest to ECU. Właśnie jestem trakcie demotazu ecu i tak się zastanawm czy regenerowac moj stary czy jednak lepiej i bezpieczniej kupic nowy w ASO. Gwarancja na regenerowany to dozywocie a na nowy to rok. Lecz z mojego doswiatczenia widze że regenerowane rzeczy nie dzialają za długo. I to wszystko to jest pseudo oszczednosc, bo od nowa kłać się pod auto, wyciagaj to, zmieniaj olej i odsyłaj i on mi powie że zle to zamontowalem i suma sumarum wyjdzie mnie to 2x tyle co orginał. Dlatego mam pytanie do osob, ktore to robily u siebie i jak na tym wyszły ?? Generalnie czy to bedzie wql działać ?
Dzieki |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 30 Sty, 2012 02:25 Re: Porada z kupnem komputera do Multitronika
|
|
|
damianz11 napisał/a: | Witam,
Mam uszkodzony komputer w Multitroniku. Przebieg auta to 160000km. Błedy jakie wyskoczyly to 17134 i 18149. Według speców od multitronikow jest to ECU. Właśnie jestem trakcie demotazu ecu i tak się zastanawm czy regenerowac moj stary czy jednak lepiej i bezpieczniej kupic nowy w ASO. Gwarancja na regenerowany to dozywocie a na nowy to rok. Lecz z mojego doswiatczenia widze że regenerowane rzeczy nie dzialają za długo. I to wszystko to jest pseudo oszczednosc, bo od nowa kłać się pod auto, wyciagaj to, zmieniaj olej i odsyłaj i on mi powie że zle to zamontowalem i suma sumarum wyjdzie mnie to 2x tyle co orginał. Dlatego mam pytanie do osob, ktore to robily u siebie i jak na tym wyszły ?? Generalnie czy to bedzie wql działać ?
Dzieki | witam, po pierwsze zapraszam do działu powitań, po drugie błedy, które napisałeś mówia o awarii elektrozaworu, oraz o problemie z cisnieniem sprzęgła. Co do samego ECU to zakupiłbym w ASO. |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
 |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Skrzynie automatyczne |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.89, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |