|
Zamknięty przez: jimv8 Wto 15 Maj, 2012 07:38 |
[V8 4.2] Kickdown |
| Autor |
Wiadomość |
kuba411vm

Model: B4 / V8
Silnik: ABZ / ABH
Zasilanie: 98 / 98 +LPG
Nadwozie: Sedan / Sedan

Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Ząbkowice Śl.
|
Wysłany: Czw 28 Paź, 2010 19:38 [V8 4.2] Kickdown
|
|
|
Witam.
W moim V8 skrzynia moim zdaniem działa całkiem ok, tzn nie szarpie w ogóle na postoju przy wbijaniu D czy R, w trakcie jazdy przerzuca bardzo płynnie i miękko, redukuje ok, ale tylko o jeden bieg. Wydaje mi się, że po prostu nie działa kickdown. Brakuję tej agresywności i przy niektórych prędkościach redukcja tylko o 1 bieg nie wystarcza do sprawnego wyprzedzania... Macie jakieś pomysły?
Pozdrawiam
Kuba |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 28 Paź, 2010 19:39
|
|
|
sprawdz przelacznik kick down ktory sie znajduje w lince gazu |
_________________ https://www.facebook.com/groups/616140151788166/
Niech będzie pochwalony napęd Quattro !!
Jest
-A6 C6 4,2 Quattro
-Hyundai elantra combi
Było-
-80 b3 1.8 (+- 135km)
-V8 4,2 AEC 280km
-V8 3,6 PT 250km
-A6 c4 2.8 AAH Avant quattro
-A6 c4 2,6 avant automat
-Coupe GT 1981 - 2,1 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 29 Paź, 2010 01:07
|
|
|
Dokładnie. Włącznik kickdown znajduje się po stronie komory silnika. Aby sprawdzić stan obudowy kickdowna musisz zdemontować całą linkę. Prawdopodobnie uszkodzona jest obudowa i sprężyna nie trzyma.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
kuba411vm

|
Wysłany: Pią 29 Paź, 2010 09:13
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | Dokładnie. Włącznik kickdown znajduje się po stronie komory silnika. Aby sprawdzić stan obudowy kickdowna musisz zdemontować całą linkę. Prawdopodobnie uszkodzona jest obudowa i sprężyna nie trzyma.
pzdr |
Mam pytanie, zanim się za to zabiorę. Czy jeśli jest tak jak mówisz, to jest to do "zreanimowania", czy przed rozbieraniem wyposażyć się lepiej już w nowy kickdown, żeby tego nie rozbierać i nie skręcać kilka razy bez sensu? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 29 Paź, 2010 09:19
|
|
|
| kuba411vm napisał/a: | | Adi202 napisał/a: | Dokładnie. Włącznik kickdown znajduje się po stronie komory silnika. Aby sprawdzić stan obudowy kickdowna musisz zdemontować całą linkę. Prawdopodobnie uszkodzona jest obudowa i sprężyna nie trzyma.
pzdr |
Mam pytanie, zanim się za to zabiorę. Czy jeśli jest tak jak mówisz, to jest to do "zreanimowania", czy przed rozbieraniem wyposażyć się lepiej już w nowy kickdown, żeby tego nie rozbierać i nie skręcać kilka razy bez sensu? |
W eSie mam zreanimowaną linkę i jeżdżę na niej już tak ponad 3 lata. Prawdopodobnie Twoja jest tak samo uszkodzona.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
kuba411vm

|
Wysłany: Wto 08 Mar, 2011 09:30
|
|
|
Sprawa załatwiona. Wymieniłem linkę na nową i wszystko działa, nie ten samochód poprostu Przyczyną było dokładnie to, co napisał Adi, poprostu pękły zaczepy od obudowy i kickdown nie miał prawa działać...
Pozdrawiam
Kuba |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
adwokat olsztyn
kancelaria adwokacka ma siedzibę w olsztynie oferujemy usługi prawne dla podmiotów gospodarczych instytucji jednostek organizacyjnych a także
|
|
| Losowe tematy » Skrzynie automatyczne |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.85, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |