|
Manszeta / Osłona przekładni - problem |
Autor |
Wiadomość |
daniel.z

Model: A6 C5
Silnik: AGA 2.4
Zasilanie: benzyna + LPG
Nadwozie: Sedan

|
Wysłany: Pon 14 Lip, 2014 15:17 Manszeta / Osłona przekładni - problem
|
|
|
Witam,
mam problem. Po wymianie całego zestawu zawieszenia - 8x wahacze, łączniki, drążki - wszystko LEMFORDERA mam problem z osłonami przekładni.
w IC kupiłem 2x osłonę LEMFORDER nr 34921 01, ponieważ ETKA podaje, że po obydwu stronach jest taka sama osłona. nr wg ETKA: 4D0 419 831E
no i problem jest taki, że od strony kierowcy ta osłona pasuje i jest założona.
natomiast od strony pasażera ta osłona nie pasuje i powinna być o jakieś 5-6cm krótsza.
pytałem w ASO Audi - podają ten sam nr co ETKA, pytałem w IC, IP ... jakieś lokalne sklepy wszędzie mówią to samo. w IC kupiłem wszystkie możliwe osłony - chodzi o końcówkę nr wg ETKI - E, A, K
chyba, że ta osłona ma być faktycznie po obu stronach taka sama, ale od strony pasażera mocno ściśnięta?
dodam, że były założone osłony SMI o numerach F 800 000 082 oraz F 800 000 081 - które oczywiście przy wymianie nadawały się tylko do wyrzucenia z powodu ich pęknięć i rozerwań.
zdjęcie obecnego stanu - to tutaj ma być ta osłona:
z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
|
|
 |
eleszet
..................

Model: A8 D3
Silnik: 4.2 BFM
Zasilanie: PB & LPG
Nadwozie: Limousine
Pomógł: 31 razy Dołączył: 31 Paź 2012 Wszystkie posty: 1655

Piwa: 79/18 Skąd: Dolny Śląśk
|
Wysłany: Sro 16 Lip, 2014 07:50
|
|
|
Witamy Cię Kolego na forum Pasjonatów. Pewnie niebawem ktoś z większym doświadczeniem Ci udzieli info. Ja ze swojej strony mam jednak prośbę abyś na sekundkę odwiedził dział powitań i się przywitał zgodnie ze zwyczajem jaki Panuje na ATT
Miłego dnia i powodzenia w naprawach no i niewątpliwie do napisania niebawem |
_________________ Nie musisz dziękować - wystarczy kliknąć: "piwo" oraz "pomógł"
wszystko się da to tylko kwestia uporu...
|
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 16 Lip, 2014 08:48
|
|
|
Wystarczy sprawdzić nr ETKA przekładni kierowniczej. Może masz założoną od 4ro cylindrowej wersji albo rok młodszą od auta. Na opis strony też nie masz co patrzeć, bo są 2 rodzaje przekładni prawo i lewostronne. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Zawieszenie |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.173, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |