|
|
A4 b7 3.0 tdi nie odpala! |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Sob 02 Wrz, 2017 09:52 A4 b7 3.0 tdi nie odpala!
|
|
|
Koledzy mam problem z moim A4B7 3.0 TDI ASB. Mianowicie nie odpala, auto juz takie kupiłem, w niemczech od właściciela z nieodpalającym silnikiem. Komputer pokazał błąd niskiego ciśnienia paliwa, po usunięciu błędów, nadal nie odpala, ale uwaga błędów brak. W aucie wymieniłem już filtr paliwa, zastanawiam się jakie powinien mieć ciśnienie przed pompą wtryskową, i jakie na przewodzie paliwowym idącym do wtrysku? Wczoraj odkręciłem przewód idący do wtrysków, i wydaje mi się ze jest słabe ciśnienie, bo jestem w stanie zatrzymać paliwo palcem? Odkręciłem również zawór który znajduje się na pompie, nie widać w pompie opiłków czy brudnego paliwa. Ma ktoś jakieś pomysły co to może być, i czy ktoś zna wartości ciśnień? Z góry dzięki za odpowiedz |
|
|
|
|
|
 |
Łukasz83 zlw
RS6 MTM

Model: A6 C6
Silnik: 3.0 TFSI
Zasilanie: PB
Nadwozie: AVANT
Pomógł: 25 razy Wiek: 42 Dołączył: 02 Gru 2013 Wszystkie posty: 1439

Piwa: 66/19 Skąd: Łódzkie Bełchatów Zelów
|
Wysłany: Sob 02 Wrz, 2017 10:42
|
|
|
Najpierw odwiedz dział przywitan Prawdopodobnie uszkodzona pompa paliwa skoro niskie cisnienie jest |
_________________ Niech bedzie pochwalony naped QUATTRO
Szóstego dnia Bóg stworzył silnik diesla tak się uradował tą doskonałością że siódmego dnia stworzył do niego Audi . |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 02 Wrz, 2017 22:04
|
|
|
Dzisiaj wymieniłem pompę wtryskowa z innego auta i nadal nie odpala....😕 na komputerze żadnych błędów? Co to może być? |
|
|
|
|
|
 |
Arek182.

Model: A6c7
Silnik: 3.0 cdud
Zasilanie: Olej napędowy
Nadwozie: Sedan

|
Wysłany: Wto 02 Paź, 2018 22:05
|
|
|
kolego mam ten sam problem w a6 c7 3.0tdi a jak wygladaja u ciebie wtryskiwacze mozliwe ze leja i dlatego silnik nie chce odpalic a po wymianie pompy odpowietrzyles caly uklad paliwa vcdsem?... |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Elementy silnika |
Jak wyjac glowice w audi A4 1.9 tdi • gdzie znajdę Sterownik silnika • Audi a3 2.0 TDI 2003r. dziwna usterka • Audi A3 1,9tdi 90 KM Koło dwumasowe • Odma, odpowietrzanie silnika, zestaw pytań • szarpanie silnika Doradźcie • Rozkręcanie pompowtryskiwaczy audi a4 b6 2002r 1.9 tdi AWX • Czy to uszkodzona pompa ? • czujnik temperatury chłodziwa • stuki w silniku • bierze olej • nieszczelność Pompy podciśnienia • Pompa oleju, naprawa • Audica padła. Sterownik pompy wtryskowej? • Uszczelniacze zaworowe • Przeszczep? • A4 B6-Uszczelka pod zaworami • A4 CZUJNIK WAŁU KORBOWEGO • Audi a3 silnik 1,9tdi 110KM AHF tylko trzy rolki rozrządu • AUDI A4B5 2,5TDI • Audi A4 B5 • Bład P2196 ? • Kontrolka silnika i błędy • Praca świec żarowych przy ciepłym silniku • kody błedow • wtryski audi a6 c6 3.0TDI • rozrzad, błąd 17705, wypadanie zaplonów • drgania kierownicy,lusterk, lewarka • Przekaźnik pompy paliwa oraz zawór N112 Audi A4 B5 • A4 b7 3.0 tdi nie odpala |
[ Twoje IP to: 216.73.216.76, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |