Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
100 c3 Przekładka układu paliwowego
o ile dobrze pamietam to powinny być w "nogach kierowcy" 2 wtyczki
Witam! Mam pytanie dotyczące układu paliwowego w 100C3, Czy można przełożyć wtryski, rozdzielacz i inne elementy układu paliwowego z silnika 2.3 NF do 2.0 RT... Moja nie chodzi na benzynie, a mam możliwość przekładki tych elementów... Pozdrawiam...
Wtryskiwacze i przewody paliwowe są te same. Jak wyjdzie z rozdzielaczem paliwa? Budowa identyczna, ale może podawać większą ilość paliwa.
Numery części są inne w tych rozdzielaczach... Może spróbować wrzucić też silnik 2.3 NG, mam takowy od audi 90, kwestia wiązki elektrycznej silnika, bo w 2.0RT mam bodajże KE-Jetronic a w tym drugim jest KEIII-Jetronic? Jak myślisz Adi nad takim rozwiązaniem?
Sądżę, że to za duży nakład pracy. Co prawda mógłyś przełożyć sam silnik i zestroić go na K-Jeta, ale jest to tylko moje zdanie.
możesz też wszystko wywalić i zrobić na 4'rech weberach
(dwa podwójne)
(dwa podwójne)
Sprawa wygląda tak... Przełożyłem cały wtrysk mechaniczny z 2.3 do 2.0, okazało się, że numery rozdzielacza są identyczne(pomyliło mi się z rozdzielaczem od 2.2 turbo, który mi zalega- tam numery są inne). Auto zagadało na benzynie po 10 latach katorgi na gazie, tylko czasami wpada w tryb awaryjny, jak ma humor to idealnie pracuje zarówno na gazie i jak na benzynie, moje pytanie brzmi jak odczytać kody błyskowe w 100 c3 2.0Rt 88r... Gdzie znajdują się kable do diagnozy?
| suchy1704 napisał/a: |
| Sprawa wygląda tak... Przełożyłem cały wtrysk mechaniczny z 2.3 do 2.0, okazało się, że numery rozdzielacza są identyczne(pomyliło mi się z rozdzielaczem od 2.2 turbo, który mi zalega- tam numery są inne). Auto zagadało na benzynie po 10 latach katorgi na gazie, tylko czasami wpada w tryb awaryjny, jak ma humor to idealnie pracuje zarówno na gazie i jak na benzynie, moje pytanie brzmi jak odczytać kody błyskowe w 100 c3 2.0Rt 88r... Gdzie znajdują się kable do diagnozy? |
Zobacz też w skrzynce bezpieczników