Elementy silnika » Co z LPG po planowaniu głowicy?
Odpowiedz do tematu
 Co z LPG po planowaniu głowicy?
Witam. Dziś najprawdopodobniej wreszcie odbiore niunie od lekarza :-) . W związku z tym mam takie pytanie, zwłaszcza do osób które wymieniały uszczelke pod głowicą i miały robioną płaszczyznę głowicy a posiadają tak jak ja instal. gazową. Czy po takim zabiegu trzeba będzie na nowo regulować ustawienia instalacji tj. obroty, skład mieszanki ( II generacja).

Postaw piwo autorowi tego posta

Sergio, Na mój gust ,raczej nie , przecież " dwójka" jast już na lambdach i na krokowcu , więc sama powinna dobrać , a nie sądzę ,żeby aż tak znacznie mieniły się parametry po zdjęciu punktu , czy nawet dwóch , żeby była jakaś straszna zmiana.
Ale to tylko moje rozważanie , nie poparte żadnym doświadczeniem ani rzeczową wiedzą w tej kwesti.

Ja bym to dla spokojnosci glowy wyregulowal. Zawsze to wiesz, ze bedzie OK.

No i sprawa wygląda tak, jeśli chodzi o jazde na gazie jest ok. ale kilka razy zdażyło się że gdy dojeżdżałem do skrzyżowania i chciałem skręcać po wciśnięciu sprzegła zgasł. Na postoju obroty są ok podczas jazdy też nic nie odczuwam. Tak czy siak trzeba chyba bedzie podjechać na kompa i wyregulować żeby w święta nie było niespodzianek :evil:

mi to wygląda na silniczek krokowy. kiedyś w VW Polo miałem takie objawy, które z czasem zaczęły się nasilać, a winowajcą okazał się silniczek krokowy...

Jezeli masz II generacje to kazda zmiana w silniku spowoduje mniejsze lub wieksze rozregulowanie, jezeli masz interfejs to sprawdz co pokazuje Lambda na wolnych obrotach oraz przy wyzszych zapewne masz ubogą i dlatego gasnie przy dojżdżaniu do skrzyzowania. Regulacja dobra II generacji szczególnie w ABK jest bardzo wazna zebys nie miał strzału bo przepływke rozwala. Dobrze gdybys sprawdził srednice mieszalnika powinna byc około 32mm

Odpowiedz do tematu