Myslę o zakupie tej tuby aktywnej, cena bardzo przystępna + gwarancja, co myślicie?
Cytat:
Nazwa: Głośnik niskotonowy LARK FreeBass Tube 8A Active Tunnel Subwoofer 8''
Producent: Lark
Wymiary (mm): 500 x 250 x 250
Waga (g): 2000
Gwarancja: 24 miesiące
Kolor czarny, srebrny
Technika: Moc muzyczna: 150W
Moc maksymalna: 300W
Pasmo przenoszenia LPF ON: 33-200Hz
Pasmo przenoszenia LPF OFF: 33-3200Hz
Średnica głośnika: 8"
Filtr dolnoprzepustowy: 40-200Hz
Typ obudowy: Bass-reflex
Zasilanie: DC12V
Wejścia / wyjścia Wejścia niskopoziomowe: 2xRCA
Wyjścia/Wyjścia wysokopoziomowe: 1 Para/1 Para
http://www.empik.com/glos...ka-p?reko=empik
i jeszcze pytanie, bo ja nie mogę się w specyfikacji doszukac, jaki ona ma pobór prądu? Czy cos w podobie do radia samochodowego, czy kilkukrotnie większy, z ciekawosci pytam, bo chciałabym zrobić jej na zasilaniu z aku na plusie wyłącznik dodatkowy, tak, zebym mogła ją wyłączac przyciskiem z kokpitu, a nie zeby zawsze się załączała z radiem, tylko wtedy kiedy ja chce, no i w związku z tym przełacznik by musiał byc odpowiedni
a ja w przełacznikach na kokpicie (tam gdzie jest szyba, awaryjne) mam przez poprzednich włascicieli przerobiona zaslepkę i nawet ładnie to zrobione jest wizualnie, a jest w nią wbudowany włącznik i z tyłu wyprowadzone z niego dwa kable (obecnie nic nie włącza, kable są zaizolowane) - wiec bym mogła go wykorzystac tylko najpierw sprawdzic czy jest odpowiedni, czy jeszcze przekaznik jak jest za słaby - wtedy bym nim odcięła na zasilaniu kabel prowadzący do tuby
Szału nie będzie, ale grać będzie w miarę dobrze. Odnośnie włącznika, to załóż go na sterowaniu a nie zasilaniu.
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
czyli na niebieskim, tym co będzie wpięty w powerantenna do radia tak? (a w tubie REM)
Inaczej być nie może.
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
_________________ Niech bedzie pochwalony naped QUATTRO
Szóstego dnia Bóg stworzył silnik diesla tak się uradował tą doskonałością że siódmego dnia stworzył do niego Audi .
lewa strona - +12 akumulator,
środek - powerantena
prawa strona - masa
dwa czinche, to wiadomo z radiem
a do czego jest ta biała wtyczka "high output"?
Teoretycznie powinno być input jako wejście sygnałów z końcówek radia zamiast czinczy. Output to prawdopodobnie wyjście ze wzmacniacza na dodatkowy głośnik.
Szyby tak, ale o plomby na zębach i kamienie na nerkach możesz być spokojna - zostaną na swoim miejscu.
_________________ Niech bedzie pochwalony naped QUATTRO
Szóstego dnia Bóg stworzył silnik diesla tak się uradował tą doskonałością że siódmego dnia stworzył do niego Audi .
no to klamka zapadła, czekam na przesyłke i zastanawiam sie, jak puscic kable, lewa strona auta czy prawą i jak ją ustawic i zamocowac w bagazniku, macie jakies doswiadczenia?
Czy ja wiem czy jest różnica? Ja bym pewnie pociągnął lewą stroną ale myślę że to nie ma różnicy. A umocował bym głośnikiem w stronę klapy bagażnika tak by był ładnie widoczny i by się prezentował i cieszył oko. A aby ułatwić sobie pewny montaż zbliżył bym go do lewego boczku bagażnika i masz pięknie
Czekam na zdjęcia jak już będzie po wszystkim
_________________ Nie musisz dziękować - wystarczy kliknąć: "piwo" oraz "pomógł"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy.