|
Zamknięty przez: jimv8 Sro 28 Sty, 2015 17:19 |
[A4 B5 1.8T AEB] Skaczące obroty |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 18:48
|
|
|
błąd , który Ci się pojawił to czujnik płynu chłodzącego silnika ( w dosłownym tłumaczeniu), co do Twojego problemu zacząłbym od krokowca. | rootkins napisał/a: | | Dzisiaj usłyszałem od znajomego że miał podobny problem w Fiacie i okazało się że miał wodę w układzie paliwowym poprzez tankowanie na "lewych" stacjach. Rozwiązaniem jego problemu okazało się dolanie 0,5 l denaturatu do baku na pełny zbiornik aby "...wytrącić wodę". | szczerze mówiąc takie kombinacje zachował bym dla Fiata nigdy nie stosowałem takich metod |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
 |
|
|
|
|
|
 |
tomeczek376
Władca Pierścieni

Model: A6 C5
Silnik: AWX
Zasilanie: Olej napędowy
Nadwozie: Sedan
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 22 Wrz 2009 Wszystkie posty: 257

Piwa: 1/4 Skąd: Grajewo
|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 18:53
|
|
|
ja bym wymieniał czujnik temperatury płynu chłodzącego ECT bo z błędu VAG na to wynika. ja przyznam się osobiście miałem tez podobny problem z obrotami i po wymianie czujnika cieczy pomogło |
_________________ Była
80 b4 2.0
A4B6 1.9 TDI
Jest
A6C5 1.9 TDI |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 18:59
|
|
|
To co opisujesz wskazuje właśnie na czujnik temperatury. Oczywiście 100ka dykty na wzmocnienie nie zaszkodzi, ale zacząłbym od sprawdzenia połączeń czujnika temperatury płynu chłodzącego. Nie zaszkodzi też jego wymiana - na nowy (nie używany).
Poszukać też można nieszczelności w układzie dolotowym.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 19:08
|
|
|
No to w takim razie zacznę od wymiany czujnika temperatury cieczy chłodzącej - jeśli to nie pomoże wtedy będę szukał innych metod |
|
|
|
|
|
 |
tomeczek376
Władca Pierścieni

Model: A6 C5
Silnik: AWX
Zasilanie: Olej napędowy
Nadwozie: Sedan
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 22 Wrz 2009 Wszystkie posty: 257

Piwa: 1/4 Skąd: Grajewo
|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 19:13
|
|
|
moim zdaniem powinno pomóc,powodzenie i nie trzeba się poddawać |
_________________ Była
80 b4 2.0
A4B6 1.9 TDI
Jest
A6C5 1.9 TDI |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 19:16
|
|
|
Dzięki |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 19:42
|
|
|
Jezeli chcesz zacząć od wymiany, to proponuję hurtownię FOTA na ul Powstańców Śl.
Pytaj o Denisa, to jest nasz klubowy kolega - bardzo kompetentna osoba jeżeli chodzi o dobranie dobrej części. Inaczej możesz mieć niefart i trafić na czujnik jak to mówię sp***y fabrycznie. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 19:55
|
|
|
| rootkins napisał/a: | Fota jakiś czas temu "współpracowałem" z nimi - odwiedzę ich we wtorek |
Ja mogę to powiedzieć w czasie przeszłym, teraźniejszym i przyszłym. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 20:00
|
|
|
Heh ja niestety tylko w przeszłym - byłem dostarczycielem części zamawianych właśnie w focie do sklepów w Bagdadzie i okolicy, miałem tylko okazje pracować przez miesiąc. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 20:16
|
|
|
| rootkins napisał/a: | Heh ja niestety tylko w przeszłym - byłem dostarczycielem części zamawianych właśnie w focie do sklepów w Bagdadzie i okolicy, miałem tylko okazje pracować przez miesiąc. |
W Bagdadzie, to rozumiem, ale w okolicy Bagdadu raczej nie. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 20:35
|
|
|
| rootkins napisał/a: | | Cytat: | Adi202 napisał/a: | Cytat: | rootkins napisał/a:
Heh ja niestety tylko w przeszłym - byłem dostarczycielem części zamawianych właśnie w focie do sklepów w Bagdadzie i okolicy, miałem tylko okazje pracować przez miesiąc. |
W Bagdadzie, to rozumiem, ale w okolicy Bagdadu raczej nie. |
...metropolia Zatonie tam też za siedmioma górami i za siedmiomilowymi lasami jest jakiś "zakład lakierniczy" - dość sporadycznie tam jeździłem GPS nie potrafił odnaleźć trasy
ale nie wróćmy do tematu - we wtorek podjadę po czujnik wymienię i napisze jaki był tego efekt |
Jasne. Czekamy na wyniki.
pzdr |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Pozostałe tematy |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.52, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |