|
[B3 1.6 TD]Ssanie, które powoduje zmianę kąta wtrysku |
Autor |
Wiadomość |
Astaroth
mystic darkness
Model: B4
Silnik: 1,9 TD AAZ
Zasilanie: olej napędowy
Nadwozie: sedan
Zaproszone osoby: 3
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 11 Maj 2009 Wszystkie posty: 1641
Piwa: 205/546 Skąd: lódzkie
|
Wysłany: Sob 13 Lut, 2010 14:13 [B3 1.6 TD]Ssanie, które powoduje zmianę kąta wtrysku
|
|
|
Mam pytanie o reczne "ssanie", które powoduje zmianę kąta wtrysku. Jest ta dżwignia do odpalania diesla przy niskich temperaturach... Nie pasuje mi taka rzecz w moim autku, jesli to ssanie ma zmieniac kąt wtrysku, to praca silnika powinna byc inna, gdy jest to wyciagniete - powinien być głosniejszy i bardziej klepac... tak mi sie wydaje, jesli to ma przestawiac kąt wtrysku na wyzszą wartość
Obawiam się, ze to u mnie nie działa, poniewaz przy odpalaniu z wyciągnietym, silnik pracuje tak samo jak i bez, a przy niskich temperaturach po odpaleniu po nocy chwile rzuca silnikiem zanim wskoczy w swój rytm pracy. Kontrolka od tego ssania działa prawidłowo i tak samo dzwignia przy wyciąganiu daje opór, ale ja mam "nosa", ze to nie działa, jak mogę sprawdzic? |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob 13 Lut, 2010 14:30
|
|
|
Astaroth napisał/a: | powinien być głosniejszy i bardziej klepac | tak miałem w setce, dokąd linka się nie zerwała, nie naprawiałem już tego bo ładnie odpalała przy każdej temperaturze |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
obecnie:
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
|
|
|
|
|
|
Astaroth
mystic darkness
Model: B4
Silnik: 1,9 TD AAZ
Zasilanie: olej napędowy
Nadwozie: sedan
Zaproszone osoby: 3
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 11 Maj 2009 Wszystkie posty: 1641
Piwa: 205/546 Skąd: lódzkie
|
Wysłany: Wto 16 Lut, 2010 12:40
|
|
|
juz się umówiłam do mechaniora od diesli, bo mnie to wkurza, odpalić dziada nie mogłam, ale nie wiem czy przez to, czy przez ten zrypany rozrusznik, co sie raz kreci i wyłacza, co w innym temacie pisałam tak, czy tak po raz trzeci tej zimy zarżnełam akumulator... specjalista potrzebny, co by kanciaka uzdrowił |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Pozostałe tematy |
|
[ Twoje IP to: 35.173.48.18, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. | |