|
Problem z odpaleniem audi a4 1.9 tdi AFN |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Sob 31 Maj, 2014 16:53 Problem z odpaleniem audi a4 1.9 tdi AFN
|
|
|
Witam mój problem dotyczy odpalania po postoju dłuższym niż jakieś 7-8 godzin.
Diagnostyka komputerowa nie wykazuje żadnych błędów , kąt wtrysku prawidłowy ,
czujnik temperatury wskazuje prawidłowo , w przewodzie z filtra paliwa do pompy brak pęcherzyków powietrza zarówno przed odpaleniem jak i po odpaleniu , zero wycieków ropy.
Problem pojawił się nagle zgasiłem auto wieczorem i rano już był problem z odpaleniem. Po odpaleniu chodzi normalnie. Po postoju 4-5 godzin odpala od strzała.
Proszę o podpowiedź którędy może się zapowietrzać czy może pompa wtryskowa się już kończy ? |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sob 31 Maj, 2014 17:14
|
|
|
Paliwo na rezerwie, czy zatankowane na full? |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sob 31 Maj, 2014 17:24
|
|
|
Paliwo na full po sam korek. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sob 31 Maj, 2014 17:27
|
|
|
Na powrocie nie ma również pęcherzyków powietrza? |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sob 31 Maj, 2014 17:35
|
|
|
Tego nie wiem ponieważ na powrocie mam czarne wężyki.
Muszę wymienić je na przeźroczyste i sprawdzę ale to dopiero w poniedziałek.
Dziękuje za zainteresowanie , w poniedziałek dam znać jak to wygląda.
[ Dodano: Nie 01 Cze, 2014 12:33 ]
Udało mi się dzisiaj ogarnąć te wężyki i zarówno na zapalonym silniku i na zgaszonym nie ma żadnych pęcherzyków powietrza. Poczekam parę godzin i zobaczę , może się coś pojawi.
Ewidentnie odpala tak jak by był zapowietrzony albo schodzi mu ciśnienie paliwa już sam nie wiem.
Doradźcie co mogę jeszcze sprawdzić zanim wydam kasę na pompę. |
|
|
|
|
 |
dexaven
mlody

Model: A4
Silnik: 1.9tdi 1Z
Zasilanie: olej napedowy
Nadwozie: sedan

|
Wysłany: Sob 06 Wrz, 2014 23:15
|
|
|
Sprawdź zawór na filtrze paliwa jeśli u ciebie występuje.pomiędzy wezykami SA dwie małe śrubki zdaje się na klucz 6tke.kiedyś miałem nie dokrecone i działo mi się podobnie jak tobie. |
_________________ pOOOOwoli |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Pozostałe tematy |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.88, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |