|
Audi A4 B6 w Tarnowie, możecie rzucić okiem...? |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Sob 15 Gru, 2012 20:23 Audi A4 B6 w Tarnowie, możecie rzucić okiem...?
|
|
|
Zamierzam obejrzeć i chyba kupić wskazane w linku auto. Jest ono w Tarnowie a więc strasznie daleko ode mnie ale cóż, w ogłoszeniu jest podany nr VIN WAUZZZ8E13A205453 - być może ktoś mi coś dzięki temu wskaże, Martwi mnie jedna rzecz, mianowicie w aucie na przekręconym kluczyku na raz nie gaśnie AIR BAG, gaśnie dopiero po odpaleniu auta. Czy to normalne? Mam dodatkowe zdjęcia od sprzedawcy na których wyraźnie widać palący się aku i właśnie airbag.
Z góry dziękuję Wam Panowie za wszystkie spostrzeżenia, wiedza każdego z Was przerasta na pewno moją
http://otomoto.pl/audi-a4...-C26895491.html |
_________________ Planowany |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 16 Gru, 2012 06:12
|
|
|
Tutaj link do kopii bo ogłoszenie wygasło (lub usunięte):
http://webcache.googleuse...l&ct=clnk&gl=pl
Jeżeli masz daleko to na Twoim miejscu bym się nie fatygował.
Wg mojej subiektywnej opinii to coś nie tak z air bagiem kierowcy, bo nie pasuje kolorem fakturą i miejscem ułożenia.
Po 2 dałbym sobie rękę obciąć, że to auto ma nakulane więcej. Nie powie mi nikt, że holender robił 19 tys km rocznie dieslem
Po 3 standardowo jak u handlarzyków zdjęcia pokazują i wszystko i nic zarazem i ciężko coś powiedzieć, czy elementy ze sobą licują (są spasowane) (jak masz więcej fotografii to podeślij (piotrassss1976@wp.pl)
Po 4 Aku przy przekręconym kluczyku zawsze będzie się świecił, dopiero jak uruchomisz silnik to powinno wszystko zgasnąć.
Widzę, że masz z 450 km to nie jechałbym w ciemno. Weź nr VIN podjedź do ASO, zapłacisz ok 200 zł to Ci sprawdzą jak z jego serwisem było, bo mogą wszystkie europejczyki oprócz aut z Włoch bodajże. Dodatkowo nie wiem, czy na tym forum, czy innym był kolega który świadczył podobne usługi i dostawałeś historię serwisową na meila. Wstrzymaj się z zakupem kolego. Auto już 2 miesiące gość, a jego VIN w necie już parę ładnych razy sprawdzany a nikt go wciąż nie kupił. Szkoda kilometrów na takie pochopne kupno. Sprawdź go sobie w serwisie to po 1 a po 2 jeżeli koniecznie chcesz jechać to jedź z kimś kto obejrzy go na "chłodno" i na pewno nie żałuj kilku 100 i podjedź do serwisu niezależnego niech zrobią Ci ścieżkę diagnostyczną i historię. Oprócz tego sprawdź roczniki szyb, weź czujnik lakieru i przeleć całe auto, zobacz jak tam w bagażniku pod matą wygląda, czy nie wspawany to samo pod maską. Dodatkowo pod maską zobacz śruby, czy nie są za świeże lub odkręcane. Nachyl się i sprawdź na tam rama wygląda.
BTW jakoś dziwne, że większość aut które wystawia ten handlarz ma ok 190 tys km
Ogólnie to gołe wyposażenie, oprócz tego nawigacji i kierownicy multimedialnej to ja tam nie widzę, a nazwany duży komputer no były dwa różne chyba w A4 b6 ten co masz Ty to standard i później był bogatszy i kolorowy (ten między zegarami)
Jeśli się nie mylę to navi była w bogatszej wersji wyposażenia i radia. Pomijam RNSe ale o jeden niżej chyba była możliwość żeby wyświetlało kierunek jazdy właśnie na kompie między zegarami.
Tak teraz jeszcze patrzę dlaczego on stoi na tablicach zjazdowych z niemiec jak ponoć kupiony w holandii? Słyszałem, że w Holandii można dostać zjazdówki tylko z ważnym badaniem technicznym, w niemczech dostajesz czerwone lub zółte, na czerwonych możesz jeździć, a żółte są tylko na lawetę. Więc auto na bank nie przyjechało na kołach z Holandii i może tu jest pies pogrzebany. Nie znam się dokładnie, ale też kwestia do sprawdzenia i może ktoś bardziej ogarnięty się wypowie.
Wszystko co mówię to tylko moja opinia i nie musi się zgadzać z prawdą, ale lepiej jak ktoś coś wypisze to zawsze inaczej niż się samemu ogląda auto.
Edit już chyba trzeci, ale dostrzegłem coś jeszcze. Obejrzałem 407, które sprzedaje ten handlarz i on jest srebrny wiec lepiej widać szczeliny i ogólnie miał duży dzwon z przodu i z tyłu, a pomimo to handlarz wpisał rzecz jasna bezwypadkowy. Rzetelność tego człowieka jest w tym momencie równa 0 dla mnie. Ocenę pozostawiam Tobie kolego.
tutaj 407 którą widać także na zdjęciach Twojego A4 i ten dom i Tarnów więc to bankowo ten sam handlarz
http://moto.allegro.pl/pe...2863768075.html
spójrz zderzak przód jak nie pasuje przy łączeniu z nadkolami, klapa tył jest opuszczona widać to po różnicy w liniach lamp, szyby.
Edit 4: Dzięki ogłoszeniu o 407 prześledziłem nick sprzedającego (YAMA23) i jego konto na allegro. Z komentarzy wziąłem kilku ostatnich jego kontrahentów i dwóch z nich sprzedaje ciekawe rzeczy, a mianowicie farby do renowacji skór na kierownicach i nowe gałki zmiany biegów. Ciekawy dowód na kręcenie przebiegu. Nie jedź kolego naprawdę szkoda czasu, pieniędzy i nerwów. |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 16 Gru, 2012 14:34
|
|
|
Omijaj komisy i "szczerych" handlarzy Dalej już meilowo Ci podeślę na zdjęciach zaznaczone mankamenty i kilka linków odnośnie zakupu auta. |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Audi A4/S4 |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.173, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |